Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderden asielzoekers werden geëvacueerd uit het overvolle opvangcentrum

Honderden asielzoekers werden geëvacueerd uit het overvolle opvangcentrum

Ongeveer 400 asielzoekers zijn door de Nederlandse autoriteiten vervoerd naar vijf locaties in Nederland, waar ze eindelijk kunnen worden opgevangen, zij het slechts tijdelijk. Onze correspondent in Brussel meldt dat sinds donderdag twee opeenvolgende enquêtes van de Jeugd- en Gezondheidsdiensten zijn afgesloten met een “gezondheidswaarschuwing”. Pierre Benachet.

Het Rode Kruis en de Nederlandse afdeling van Artsen Zonder Grenzen (AZG) hadden gewaarschuwd voor een dreigende humanitaire noodsituatie in het opvangcentrum in Ter Apel, een dorp nabij de stad Groningen. AZG vergeleek Ter Appel specifiek met het vluchtelingencentrum Moria op het Griekse eiland Lesbos.

van Honderden migranten Hij sliep in dozen voor de gebouwen van het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers), de opvangorganisatie voor asielzoekers. Sommigen bleven twee weken alleen achter met vuile draagbare toiletten. De invallen ontstonden nadat woensdag een baby van drie maanden oud was overleden in een sportschool waar ook asielzoekers slapen.

Mark Rutte is het daarmee eens Vernederende scènes »

Het COA trok afgelopen oktober aan de bel vanwege het structureel ontbreken van opvangvoorzieningen in Nederland. Eerst de verminderde opvangcapaciteit tijdens de pandemie, dan de massale toestroom van Oekraïners en tot slot en vooral het algemene woningtekort in Nederland.

Minister-president Mark Rutte was het daarmee eens” Vernederende scènes in het centrum En er zijn fouten gemaakt om een ​​”structurele oplossing” voor het probleem te beloven.

Het kabinet heeft vrijdagavond maatregelen aangekondigd om de crisis aan te pakken, die zij wijt aan personeelstekorten bij het COA en woningnood in Nederland. Ongeveer 16.000 mensen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd, worden gedwongen in centra zonder accommodatie te verblijven.

READ  De aanleg van het waterstofnetwerk begint in Nederland

► Om meer te horen: Nederland is een favoriete bestemming voor immigranten