Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom draagt ​​Nederland oranje truien?

Waarom draagt ​​Nederland deze kenmerkende oranje kleur als de Nederlandse vlag rood, wit en blauw is? Het antwoord ligt in de geschiedenis van het land.

Ontdek onze nieuwste podcast

Kleur speelt een belangrijke rol in het spel, waarbij teams specifieke tinten gebruiken voor hun tenues. Vaak worden de kleuren die door de teams worden gebruikt bijnamen zoals Rode Duivels, Blauw en All Blacks. En de kleur verwijst vaak naar een van de kleuren van de nationale vlag.

Alle teams echter Kies geen kleuren die de nationale vlag weerspiegelen. Een goed voorbeeld is het Nederlands voetbalelftal, dat net als het Squadra Azzurri verwijst naar de blauwe kleur van het Italiaanse shirt: trots in de rij om hun volkslied te zingen, draagt ​​het team de vlag rood, wit en blauw in fel oranje. .

Geschiedenis van Nederland

Het Huis Oranje-Nassau is sinds de 16e eeuw een Nederlandse koninklijke familie.. Achternaam gekregen Franse kanselier van Oranje, dat deel uitmaakte van het Heilige Roomse Rijk. Oranje werd de voorouderlijke naam van de familie, die ook de kleur overnam. De familie Oranje-Nassau heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Vooral in de strijd voor onafhankelijkheid van Spanje in de 16e eeuw. Eén naam valt op uit deze tijd, de nationale held (nee, het is niet wijlen Yoan Cruijff), Willem I van Oranje-Nassau, die leidde tot de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten, het toekomstige Nederland.

De kleur oranje werd een symbool van protest en onafhankelijkheid en werd uiteindelijk aangenomen als de nationale kleur van Nederland.

READ  De koning en koningin van Nederland reizen per trein naar Graz in Oostenrijk

Lees verder: Wat is het verschil tussen Nederland en Nederland?

Nederlands voetbalelftal

Nederlands voetbalelftal, Oranje genoemd Hij draagt ​​oranje kleding. Het Nederlands team is niet het enige team dat deze traditie volgt, ook andere disciplines zoals hockey en rugby gebruiken de kleur oranje. Nederlandse fans dragen dit feloranje ter ondersteuning van het team, waardoor een oranje tint ontstaat op de tribunes en straten. Ze worden soms het Oranje Legioen genoemd.

Miniatuur

Nederland Retro Voetbalshirt – Nederlandse Vlag Badge – European Nations Soccer 2021 2020 – Zwart Oranje 1905 – Holland Voetbal Shirt – Oranje – Klein

Lees verder: Wat is het verschil tussen Nederland en Holland?

Nederlandse vlag

De nationale vlag van Nederland Een horizontale driekleur bestaande uit rood, wit en blauw. Bovenste balk is rood, middelste balk is wit, onderste balk is blauw. Kleuren staan ​​symbool voor:

  • Rood staat voor moed
  • Witte vrede en eerlijkheid,
  • en blauwe waarheid en gerechtigheid.

De kleuren van de nationale vlag zijn soms gebruikt op de shirts van Nederlandse spelers.

Conclusie

Tot slot gaat de keuze voor oranje als nationale kleur van Nederland naar het Nederlandse koningshuis, het Huis Oranje-Nassau. Deze traditie is overgenomen door verschillende Nederlandse teams, waaronder het Nederlands voetbalelftal, dat feloranje tenues draagt. De Nederlandse vlag is rood, wit en blauw.