Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elisa Balsamo wint de eerste etappe van de race, slechts enkele centimeters voorsprong op Whips

Elisa Balsamo wint de eerste etappe van de race, slechts enkele centimeters voorsprong op Whips

De Italiaanse Elisa Balsamo (Liddell Trek) heeft de eerste etappe gewonnen van de Semac Women’s WorldTour, die donderdag plaatsvond rond Geneb over een afstand van 139,1 km. Ze behaalde de eerste plaats voor de Nederlandse Lorena Wipes (SD Worx) en Charlotte Cole (DSM-firmenich). Laatstgenoemde behoudt de leiding in het algemeen klassement.

De dag na haar overwinning in de proloog had Kool twee seconden voorsprong op Balsamo en nog een seconde voorsprong op Lorena Wiebes.

De aanvallende lopers wachtten na ruim 40 km op de tussensprint om de eerste aanvallen te lanceren. De Franse Margo Vigi (LifePlus Wahoo), de Noorse Amalie Lotro (Uno-X) en de Nederlander Vimke de Vries (GT Crash Rebels) namen uiteindelijk de leiding na 70 km racen, maar konden hun voorsprong nooit met meer dan een minuut uitbreiden.

Fimke de Vries herstelde zich met haar ontsnapping op 30 km van de finish en probeerde na 15 km een ​​enkel cijfer, maar hield het slechts een paar minuten vol voordat het sprintersteam haar inhaalde. De Oostenrijkse Christina Schoenberger (Phoenix-Dekionink) en de Nederlander Quinte Ton (Live Racing Techfind) probeerden voor de race tevergeefs het peloton in het nauw te drijven.

Lottie Kopecky liet haar teamgenote Lorena Wipes los, die er al lang klaar uitzag om de etappe te winnen, maar Balsamo ving haar op in de laatste meters en pakte de 22e overwinning uit haar carrière, de derde van het seizoen. Gele trui Charlotte Cole completeerde het podium.

READ  CAIO4 * Pau: Frankrijk aan de leiding na dressuur/mennen/sport/thuis

Donderdag stopt de Semak Women’s Tour in Leuven, België, voor een tijdrit. De renners hoeven slechts 7,1 kilometer door de straten van Leuven af ​​te leggen om de eerste gaten in het algemeen klassement te vergroten. Er volgen drie etappes in Nederland, met de finale op zondag in de straten van Arnhem. De opvolger van de winnaars wordt opgedragen aan Lorena Wiebes.