Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arnaud de Ley rekt zich uit bij Lotto Destiny: ‘Ik kon geen nee zeggen’

Arnaud de Ley rekt zich uit bij Lotto Destiny: ‘Ik kon geen nee zeggen’

Dit weekend nam Arnaud De Lie voor het eerst in zijn carrière deel aan de Grands Prix van Quebec (vrijdag) en Montreal (zondag), waarbij hij het accent waar hij duidelijk aan werkte al onder de knie had. “En ik had niet eens een app nodig om te leren.” De Lotto-Destiny-loper lacht op de hoek van de luchthaven Charles de Gaulle terwijl zijn teamgenoten lachen. Voordat Torrio de Leschert naar Canada vertrok, nam hij de tijd om de optie om zijn contract te verlengen verder uit te werken en zijn ambities voor het einde van het seizoen uiteen te zetten.

Wat zijn de belangrijkste elementen bij uw keuze voor verlenging tot 2026?

Ik voel me goed in dit team en dat is essentieel voor de prestaties. Het project dat onze manager Stéphane Heulo mij voorlegt, blijft gericht op mijn ontwikkeling en de wens om voor de grote klassiekers te kunnen spelen. Ik was niet zo ver van Nieuwsblad. Ik ben dit jaar onderdeel geworden van de WorldTour-races, maar ik wil die vooruitgang voortzetten. Bij het wisselen van team is vaak een aanpassingsperiode nodig. Ik had dus een jaar kunnen verliezen als ik had besloten ergens anders te zoeken.

Aan welke vereisten heeft u de meeste aandacht besteed? Het team wisselt volgend seizoen van Ridley naar Orbea.

In tegenstelling tot wat sommigen zeggen, sta ik niet achter dit besluit. Maar het is waar dat Stephane Hulot mij vaak mijn mening vraagt ​​over veel onderwerpen, en we bespreken veel. Op mijn initiatief werd bijvoorbeeld Lionel Tamino benoemd. Over het algemeen gaat het team de goede kant op, en het is geen toeval dat we de eerste professionele continentale formatie op de wereldranglijst zijn (9e plaats).

READ  Roger Federer is bang voor Dominic Kupfer, maar hij gaat naar de Ronde van 16 op Roland Garros

Is het de ambitie om een ​​WorldTour te vinden met Lotto-Dstny?

Ja en nee. De WorldTour-status legt een aantal kalenderverplichtingen op waarbij een persoon meer vrijheid heeft door zich op een lager niveau te ontwikkelen. Maar dan moet je vechten om je uitnodigingen voor de grote races veilig te stellen…

Hoe verwelkomde u de aankondiging van het vertrek van Maxime Monfort (Liddell Trek in 2024)?

Het professionele leven is zo. Maxim heeft een mooie kans gegrepen en hoeft zijn carrièrekeuzes niet op mij te baseren. Onze relatie zal goed blijven, zelfs als we in verschillende kleuren verdedigen.

heb je geaarzeld De media wezen op de interesse van de VAE in…

Dat hebben ze mij verteld, omdat ik u verzeker dat er geen contact met mij is opgenomen. Ik weet niet waar sommigen het vandaan hebben, misschien op de maan (lacht). Ik heb een aantal andere voorstellen gehoord, maar ik kan niet zeggen dat ik echt heb geaarzeld. Toen het Lotto-Dstny-project aan mij werd voorgesteld, werd ik verleid. Het was voor mij bijna onmogelijk om nee te zeggen.

Was de looptijd (tot 2026) belangrijk voor u?

Deze horizon maakt het mogelijk om op de lange termijn een goede groep te creëren en het is belangrijk om als team vooruitgang te blijven boeken in onze manier van racen.

Soms word je voorgesteld als de baas en leider van het team. Deze sticker plakt nu iets beter op je huid…

Ik hou er niet van om als baas gezien te worden. Dit is geen façaderetoriek, ik wil niet op een voetstuk worden geplaatst, ook al is het waar dat de Hulk heeft besloten in mijn carrière te investeren.

READ  Euro 2020: België-Portugal, Everest vanaf achtste - rts.ch

Wat verwacht je van het einde van het seizoen en de kalender die nog steeds grote kansen voor je biedt, te beginnen met de Grand Prix van Quebec op vrijdag?

Ik wil spelen om deze race te winnen, ook al weet ik dat baanervaring belangrijk is. Er is regen aangekondigd, wat mij niet stoort (lacht). Als ik in september mijn armen omhoog steek, zal mijn maand succesvol zijn. Hoe dan ook, ik heb nog steeds honger en ga mijn seizoen verlengen tot de Guangxi WorldTour in China medio oktober.

Je profiteert van een beschutte rol bij de komende Euro Drenthe in Nederland (24/09). Heb jij al gesproken met Woot van Aart, met wie jij de leiding gaat delen?

Nee niet echt. De komende weken zal alles normaal verlopen. Wout is een inspirerende hardloper en we delen enkele overeenkomsten in onze profielen, ook al is hij nog steeds groter dan ik. Ik weet dat we slim genoeg zijn om samen te leven. Het is twee jaar geleden dat ik voor het laatst het shirt van het nationale team droeg en ik ben erg blij om terug te zijn.