Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De All Blacks gaan de Fransen verslaan”, zegt Molina.

“De All Blacks gaan de Fransen verslaan”, zegt Molina.

Miles Molina arriveert zaterdag in Frankrijk en zal als adviseur verslag doen van de Rugby World Cup. De voormalige linebacker, een wereldkampioen uit 2011 bij de All Blacks, kan niet wachten om aan de slag te gaan en zijn team de Fransen te zien verslaan in de openingswedstrijd.

Mills, we zijn drie dagen verwijderd van de start van het WK, ben je enthousiast?

Daar heb ik zin in. Het is de Rugby World Cup en meer in Frankrijk. Het wordt de spannendste wedstrijd die we ooit zullen zien. We kunnen de uitkomst van dit WK niet weten, veel teams kunnen winnen. Zoals Frankrijk dat de laatste tijd erg goed speelt. Maar ook wereldcijfers, Iers of zelfs Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het is een schande dat deze landen aan dezelfde kant van de tafel zitten. Twee van deze teams zullen na de kwartfinales naar huis moeten terugkeren. Maar ik kan niet wachten tot het begint.

>>> Het laatste nieuws over het WK Rugby

Hoe voel je je bij de All Blacks voorafgaand aan de wedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag?

Ze hebben de middelen om de Fransen te verslaan. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden, versloegen de Blues ze overtuigend. Maar ik denk dat veel van onze spelers van die nederlaag hebben geleerd. We hebben een geweldig team met zowel ervaren spelers als de technische staf. Hun drijfveer zal zijn om de eerste wedstrijd te winnen, zodat ze ruim daarna aan het toernooi kunnen beginnen. We hebben een goed team, ook al verloren we onze laatste wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

READ  ATP - Marseille - Gasquet-Wawrinka, Son, Ponzi & Barrere deze woensdag #Bonzi #Cressy #Son #Barrere #Open13 #Bublik #ATP

Zal deze nederlaag van 35-7 tegen Zuid-Afrika in Twickenham littekens achterlaten voor de All Blacks?

Voor hen was het een zware nederlaag. Maar persoonlijk denk ik dat dit een goede zaak is. De All Blacks hebben altijd het verlangen om elke keer te winnen en goed te winnen. Het was teleurstellend dat ze op deze manier bogen. Maar dat zal hen zeker motiveren om aan het WK deel te nemen.

Wat zal het verschil maken in de wedstrijd tijdens deze wedstrijd tegen Frankrijk?

Dit wordt het experiment, denk ik. Antoine Dupont is de beste speler ter wereld. Het zal gevaarlijk zijn. Hij is een echte leider als je ziet hoe hij zijn team motiveert. Daarna verloren de Fransen een goede opstelling met het pakket van Romain Ntamak. Maar de twee teams zijn hetzelfde en lijden allebei onder geblesseerde spelers. Wij hebben veel ervaring aan onze kant, ook in Frankrijk. Het zal ook een heel fysieke wedstrijd worden. De Franse aanvallers zijn erg goed. De All Blacks zullen heel voorzichtig zijn, omdat ze deze fysieke strijd willen winnen.

Is het beter of slechter voor de All Blacks om in de openingswedstrijd thuis tegen Frankrijk te spelen?

Ik denk dat dit heel goed is. Het zal de toon zetten voor de rest van het toernooi. Want meestal speelt de thuisploeg de eerste wedstrijd tegen een land van lager niveau. Daarna zullen er gaten ontstaan ​​met andere wedstrijden. Terwijl ze begonnen zullen zijn met een wedstrijd van hoge intensiteit. Maar het belangrijkste zullen de kwartfinales zijn, dus we zullen het goed moeten doen tussen deze openingswedstrijd en de knock-outwedstrijden. Het plannen van de dagen tussen de vergaderingen door zal van cruciaal belang zijn.

READ  PSV Eindhoven voor de vijfentwintigste keer kampioen van Nederland

Zou Frankrijk onder druk kunnen staan ​​om thuis te spelen?

Het is iets waar Nieuw-Zeeland vaak mee te maken heeft gehad. Als je thuis speelt, zijn de verwachtingen hooggespannen. De All Blacks, waar ze ook spelen, onze fans willen ze zien winnen, en op een goede manier. Geen enkel team test dat. Ik denk dus dat Frankrijk getroffen zal worden. Maar de Blues houden er ook van om met emoties te spelen, om een ​​heel volk achter zich te zien, volledig doordrenkt van het spel. En hij kan trucjes uithalen. Want als je te emotioneel wordt, zal hun spelplan niet bij je blijven en zul je niet de juiste beslissingen nemen. Ik denk dat het Franse nationale team over deze verwachting had moeten praten. Maar wees voorzichtig, nogmaals, het kan gevaarlijk zijn om een ​​heel land achter je te hebben en hun gevoelens te voelen.

Concreet: je hebt ervaring met WK-finales en je hebt er drie gespeeld. Hoe beheers je je emoties voordat zo’n competitie begint?

Het is een hele lange competitie, vooral als je de finale haalt. Het hoeft niet altijd zo te zijn, anders zullen er ups en downs zijn, je moet weten hoe je ermee om moet gaan. Maar spelen op het WK is heel spannend. Het kiezen van een rugbyspeler voor dit evenement is het allerbelangrijkste, maar vooral proberen te winnen. Voor sommige All Blacks is dit hun eerste WK, er is veel opwinding en ik voel het. Het is heel belangrijk om te proberen dat allemaal te bevatten. Want je kunt niet wekenlang met die verlangens blijven zitten.

READ  Nederland - Frankrijk: Hoe laat en op welke zender kijk je naar de Blues-wedstrijd?

En wat verwacht je van deze eerste wedstrijd tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland?

Ik denk dat de All Blacks zullen winnen. Ik hoop dat ze dat doen. Het zal een lastige wedstrijd worden. Zwarte mensen kunnen dat doen. Ik hoop dat het voor ons rugbyfans een spannende ontmoeting wordt in het kampioenschap. Ik kijk er echt naar uit.

Het interview werd afgenomen door Lena Marjak

De belangrijkste artikelen