Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EL1 – Bottas neemt de leiding

Zware regen viel aan het begin van de week op het circuit van Sotsji, maar een heldere lucht en een extreem droge baan verwelkomen de coureurs in de vrije training 1, die de start markeert van de Russische Grand Prix Formule 1. Pools op zaterdag: de nieuwste voorspelling voorspelt regen voor FP3 en kwalificeren.

Kimi Räikkönen is een van de eerste coureurs die de baan opgaat. De Fin is enkele weken van de baan geweest, mist races in Nederland en Italië, Positief COVID-testresultaat Dit weekend keert ze terug naar de eerste klas.

Lees ook:

Massieve banden worden door de meeste rijders in de eerste paar minuten van een sessie getest. Het is met witte gummen Lewis hamilton Zet een beste voorlopige tijd neer (1’38” 373), twee dozijn voorsprong op Sergio Perez, ook op harde banden. Valtteri Bottas Verbetert de standaard maar overtreft deze meteen Charles Leclerc (1’36” 708) die op zijn beurt zacht tandvlees heeft. Laten we niet vergeten dat Monegasque een nieuw hybride systeem lanceert in een vierde motor Het begint zondag vanaf de achterkant van het net.

Na tien minuten rijden nam Leclerc de leiding in het klassement. piloot Ferrari Verslag doen van “Iets raars” naar zijn team en terug naar zijn garage. Hamilton is de tweede snelste onder de renners met vaste banden (1’36” 879) en Sebastian Vettel, zesde, is de snelste onder het middengewicht voor mannen (1’37” 791).

Nog steeds met de harde banden, won Bottas zijn 1’36” 412 terug, waardoor Hamilton twee dozijn achter zijn teamgenoot achterbleef. Max VerstappenDe laatste coureur die tijd op het papier noteerde, eindigde als vierde met de zachte banden, negen tienden achter de leidende zwarte pijl. Daarna stond de Nederlander in een onderbroken programma weer op de eerste plaats (1’36″055).

READ  Olympische Winterspelen 2022: Welke landen doen mee aan de diplomatieke boycot van Peking?

Na een korte stilte gaan de auto’s weer de baan op, dit keer met de zachte banden in de schijnwerpers. Bottas, die zich in Sochi nog zeer comfortabel voelde, eindigde als eerste met een tijd van 1’34 in 427. Alleen Hamilton en Leclerc konden nog geen seconde achter de Fin lopen.

Terwijl de piloten zich concentreren op het simuleren van racen met zacht rubber, wordt een virtuele safety car ingezet om de Marshals in staat te stellen om te gaan met puin als ze de eerste bocht verlaten. Opgemerkt moet worden dat de polystyreenblokken opnieuw zijn gerangschikt in de ruimte van bocht 2, zodat de piloten op een veiligere manier en met een lagere snelheid terugkeren naar het traject. Antonio Giovinazzi en Pierre Gasly Je hebt de kans om deze nieuwe weg in te slaan in de sessie.

Flyers mercedes Hij kwam sterk terug in het laatste kwartier, maar niet Verstappen, die met zijn zachte banden de beste tijd probeert te pakken. De Nederlander vestigt het record in de tweede sector, maar wordt met twintig niet derde. In de geblokte vlag wordt Bottas niet geraakt. De piloot heeft een voorsprong op Hamilton, Verstappen, Leclerc en Vettel. De top tien werd gecompleteerd door Gasly, Sainz, Norris, Perez en Alonso.

Russische Grand Prix – Vrije training 1