Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een regelrechte ramp voor Frankrijk

Een regelrechte ramp voor Frankrijk

Terwijl ze de kans kregen om zich te lanceren in de race voor een felbegeerde vijfde plek in de UEFA-index, zag Frankrijk donderdag hun drie vertegenwoordigers deelnemen.

Een zwarte avond voor het Franse voetbal. Na een week van hoopvolle heenwedstrijden zijn de drie clubs die strijden in de achtste finales van de Europa League en de Europa League Conference al uitgeschakeld. Auteur van een goede gelijkmaker in Juventus Park in de heenwedstrijd (1-1), FC Nantes was de eerste die ten onder ging, en de Canarische Eilanden zagen hun dromen van uitbuiting na slechts twintig minuten spelen vervliegen voordat ze uiteindelijk met 3-0 verloren in La Beaujoire.

Tegelijkertijd faalde Monaco, dat de moeilijkste rol leek te spelen door in de heenwedstrijd Bayer Leverkusen met 3-2 te verslaan en op zijn beurt met 3-2 te verliezen van Louis II. De beslissing zou uiteindelijk worden genomen tijdens een penalty shootout, waarbij Monaco om het leven kwam. De finale was hetzelfde in Roazon Park tussen Rennes en Shakhtar Donetsk. Na een achterstand aan het begin van de tweede helft en vervolgens de optie te hebben gemaakt om door te gaan in het midden van de extra tijd, verpestten de Britten alles in de laatste momenten van de wedstrijd, eerst door tegen te geven en vervolgens te missen tijdens een penalty shootout.

Frankrijk verloor diezelfde avond dus drie van zijn vertegenwoordigers aan het Europese front en kon zich zorgen maken over de UEFA-index. La Ligue 1 geen plus que deux clubs engagés: de PSG, in een beroemde positie in de Ligue des champions, après sa defaite heren du match aller gezicht au Bayern München en Nice, die connaîtra zoon tegenstander van de huitièmes de finale van de Ligue Europa Conférence Deze vrijdag.

READ  Pogacar en Vingegaard in de zoeker!

Andere clubs voor Nederland en drie voor Portugal

Op dit moment staat Frankrijk nog op de vijfde plaats in de UEFA-index met een totaal van 60.331 punten, voor Nederland en Portugal, die worden gevolgd door 57.300 en 54.716 punten. Met 11.750 gescoorde punten dit seizoen is Frankrijk beter dan zijn achtervolgers, Portugal scoort 11.000 punten en Nederland 10.900 punten.

Want ook voor de Portugese en Nederlandse clubs was de avond ingewikkeld. Ondanks een 2-0 overwinning op Sevilla was PSV al uitgeschakeld in de Europa League, net als Ajax Amsterdam, dat met 3-1 verloor van Union Berlin. En in de Europa League Conference verloor Braga opnieuw van Fiorentina (3-2) en werd uitgeschakeld.

Maar Nederland heeft nog twee ploegen in de running: Feyenoord Amsterdam en AZ Alkmaar, die zich rechtstreeks plaatsten voor de 1/8 finales, respectievelijk in de Europa League en de Europa League Conference. Wat Portugal betreft, zijn er nog drie clubs die in aanmerking komen: Sporting, dat als overwinnaar uit het duel met FC Midtjylland kwam, Benfica en Porto, die in de knock-outfase van de Champions League spelen.