Een nieuw succes voor de Red Panthers (6-1) tegen de Verenigde Staten in Antwerpen

Het nationale hockeyteam van de dames won al met 6-1 (eerste helft: 3-0) van het 15e land van de wereld nadat ze het zaterdag al met 3-0 hadden gedomineerd in hun eerste officiële wedstrijd van het jaar. Hiermee voegde België, dat 12e staat in de FIFA, zijn derde overwinning toe aan zijn record in de competitie, maar staat nog steeds op de zevende plaats in het klassement. Zonder zijn hoofdcoach Raul Ehren van de bank, maar aanwezig op de tribune en vervangen door zijn nieuwe Australische assistent Tim White, en met een iets andere kern (Sophie Limig, Shunda Ekegwono en Elodie Piccard ter vervanging van Pauline Lecliffe, Sophie Versavel en Elena Sutjo), was België minder intens dan vandaag, de eerste in het eerste kwartaal. Onder leiding van Barbara Nlynn en Charlotte Engelbert (Verkozen Speler van de Wedstrijd) verbeterden de Belgen de situatie in het tweede kwart door driemaal te scoren. Het eerste doelpunt werd gescoord door Amber Ballenjin, in een prachtige afleiding naar het doel (16). De tweede na een strafschop (computer) met Stephanie Vanden Bury aan het kanon (23) en de volgende van Ikijono om zijn derde kopbal te vieren met een interlanddoelpunt (24).

Met Aisling D’Hooghe tussen de panelen in om Picard te vervangen, lieten de Panthers, ontevreden, de druk na het breken niet los. Teruggebracht tot een college-team, kregen de Amerikanen nog 3 doelpunten in 4 minuten tijd. Ballingin tekende zijn dubbel met een nieuwe twist (31). Vanden Bury imiteerde het met een backhand-stoot op een nieuwe pc-serie (34ste), voordat Lucy Breen ook een leuke twist had (35ste), duidelijk een nieuwe specialiteit voor Raul Ehren-spelers.

READ  De absurde rechtvaardiging van de Sporting-voorzitter na de dubbele nederlaag!

België kreeg de afgelopen periode veel kansen om de doelpuntenmaker te voeden, maar het had grote haast, zeker na de gemiste klap van Tiffin Duquesne. Integendeel, de VS was eindelijk realistisch op een pc-serie en redde Honor Linnea Gonzales (54e).

Met 11 gespeelde wedstrijden heeft België nu 3 overwinningen en 3 gelijkspel, inclusief 1 bonus en 5 nederlagen. De Panthers staan ​​nog steeds zevende van de 9 landen op de ranglijst, met 39,39 stuks. De Verenigde Staten blijven de negende en laatste met 0 computers. Na het uitstellen (of afgelasten) van het dubbelduel tegen Argentinië komend weekend, vindt de volgende Belgische ontmoeting plaats op 30 mei, nog steeds in Antwerpen, met de returnwedstrijd tegen Nederland (FIH-1), een zware wedstrijd met 87,88 computers.