Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een mooie primeur voor Katharina-Amalia uit Nederland!

Aanstaande dinsdag 20 september 2022 deed Katharina-Amalia uit Nederland voor het eerst mee. Prinsjestock, “Prinsendag”, met zijn ouders, koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Een belangrijke gebeurtenis in het Nederlandse politieke leven, deze dag markeert het begin van een nieuwe parlementaire zitting. Een belangrijke stap op weg naar toekomstige soevereiniteit.

Zoals elk jaar is de Prinsjestock Het wordt gevierd op de derde dinsdag van september in Nederland. “Prinsendag” is een van de hoogtepunten van het Nederlandse politieke leven: het einde van de zomervakantie voor de regering en de start van een nieuwe parlementaire zitting.

Catherine-Amalia vergezelt haar ouders, de koning en koningin der Nederlanden, naar het Binnenhof, de zetel van het parlement in Den Haag. © Sander Koning/ANP/ABACAPRESS.COM

Koning Willem-Alexander houdt de jaarlijkse troonrede, zegt verdronken Naast koningin Máxima. Maar dit jaar werd het protocol een beetje door elkaar geschud: voor het eerst trad kroonprinses Catherine-Amalia toe tot het soevereine paar. Onlangs ingeschreven aan de Universiteit van Amsterdam ontsnapte de Oranje Prinses een dagje om te genieten van deze rituele dag.

Katharina-Amalia en koningin Máxima der Nederlanden rijden in een koninklijk rijtuig.
Prinses van Oranje en koningin Máxima in koninklijke koets. © Frank Van Beek/Pool/ANP/ABACAPRESS.COM

De koninklijke familie arriveerde per traditioneel schip op het Binnenhof, de zetel van het parlement in Den Haag Clausen jassen, of caroussel vitre in het Frans. Alle drie gekleed in hun feestoutfits om deze speciale dag te vieren. Rani draagt ​​een grijze gestructureerde jurk met bijpassende handschoenen, muts en pumps. Prins Constantijn en prinses Laurentian gingen in een ander rijtuig.

Willem-Alexander der Nederlanden spreekt de Koningsrede uit tijdens het Prinsjestad-evenement op het Binnenhof op 20 september 2022.
Willem-Alexander der Nederlanden houdt op 20 september 2022 de Koningsrede in de Prinsjestad op het Binnenhof. © Robin Van Lonkhuijsen/ANP/ABACAPRESS.COM

De koninklijke familie betreedt het Binnenhofterrein Het bijwonen van de meest plechtige toespraak vanaf de troon, uitgesproken voor de Algemene Vergadering van Staten, bestaande uit de Eerste en Tweede Kamer. Traditiegetrouw kondigt de regeringsleider de plannen voor het nieuwe jaar aan en stelt de minister van Financiën de nationale begroting voor het volgende jaar voor.

READ  Kovit-19 - Nederland herenigt zich, samenkomsten van meer dan 2 personen zijn verboden
De koninklijke familie betreedt het terrein van de Koninklijke Schowburg om getuige te zijn van de kroningstoespraak.
De koninklijke familie verlaat het Binnenhof na de troonstoespraak van de Soeverein. © Robin Van Lonkhuijsen/ANP/ABACAPRESS.COM

Terug op Paleis Noordeinde begroeten Willem-Alenxder, Maxima, Catharina-Amalia, Prinses Laurentien en Prins Constantijn de grote menigte die hen is komen aanmoedigen. Een dag die de toekomstige soeverein zich de rest van haar leven zeker zal herinneren, langzaam maar zeker neemt ze steeds meer officiële taken op zich.

De koninklijke familie zwaait vanaf het balkon van Paleis Noordeinde naar de menigte.
De koninklijke familie zwaait vanaf het balkon van Paleis Noordeinde naar de menigte. © Koen van Wiel/ANP/ABACAPRESS.COM