Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Echo van Frankrijk – Nederland

Echo van Frankrijk – Nederland

Vrijdag 24 maart 2023 – 22:25 uur – C. Ga., AC

Gepensioneerde wereldkampioenen 2018 groeten, eerbetoon aan vermisten en seminar georganiseerd door DTN Nederland voor trainingscentra van Franse profclubs… Alle extra's aan de zijlijn Frankrijk – Nederland.

Hulde avond

De pre-match werd gekenmerkt door een reeks eerbetoon georganiseerd door de FFF. Het publiek kreeg de kans om de carrières van de pas gepensioneerde wereldkampioenen van 2018, Hugo Lloris, Raphaël Varane, Steve Mandanda en Blaise Matuidi, te eren. Op uitnodiging van de FFF kregen ze een warm applaus voordat ze improviseerden onder een applaus voor de supporterstribune. Zij stonden achter de interim-voorzitter van de federatie, Philippe Diallo, om de bijeenkomst bij te wonen. Het Stade de France bracht ook hulde aan voormalig president Claude Simonet (1994-2005) en Just Fontaine, die de meeste doelpunten scoorden in de WK-editie (13 in 1958). Een minuut lang klonk er luid applaus (Afbeelding hieronder) Toen beide teams in de middencirkel stonden. Toen ze uiteindelijk het veld betraden, poseerden de Blues voor een officiële foto met de Nederlanders om hun toewijding aan tolerantie en diversiteit te demonstreren, met de boodschap “Eén kleur, die trui”.


Fotopictogramspel

Voorzitter Voetbal

Voorafgaand aan de bijeenkomst wisselden de leiders van zowel de Franse voetbalbond als de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) traditionele medailles en souvenirs uit in de lounges van het Stade de France. Philippe Diallo, interim-voorzitter van de FFF, een gelegenheid om Just Spee, voorzitter van de KNVB sinds december 2019, te verwelkomen en de kwaliteit van het Nederlandse voetbal, waarmee het Franse voetbal veel waarden deelt, te onderstrepen.

READ  Nederlandse heersers vieren de bevrijding op de Amstelgrachten

(Foto door Philip Mayen/FFF)

Directeuren van opleidingscentra in Nederland

De Nationale Technische Directie van de FFF organiseerde een seminar voor de opleidingscentra van profclubs in Nederland.

Van 13 tot en met 17 maart woonden 34 directeuren van trainingscentra van professionele Ligue 1- en Ligue 2-clubs het seminar in Nederland bij. Deze vier dagen van technische observaties en discussies, georganiseerd door de Landelijke Technische Directie (DTN), leidden tot een kijkje in de structuren van PSV Eindhoven. Ze keken naar de wedstrijd AZ Alkmaar – Real Madrid O19 in de ¼ finale van de Jeugdcompetitie (4-0) en konden spreken met de CEO van Ajax Amsterdam, voormalig internationaal doelman Edwin van der Sar. Nederland. Hubert Fournier, DTN, Ajax Amsterdam en oud-Fransman Julien Escudey (13 caps) waren aanwezig.

Hubert Fournier, DTN van FFF en Edwin van der Sar.