Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij het instorten van de brug kwamen twee mensen om het leven en raakten twee gewond

Bij het instorten van de brug kwamen twee mensen om het leven en raakten twee gewond

Bij het instorten van een brug in aanbouw in Nederland zijn woensdag twee mensen om het leven gekomen en twee anderen gewond geraakt.

Minstens twee mensen zijn woensdag om het leven gekomen en twee anderen raakten gewond toen een deel van een brug in aanbouw in de Oost-Nederlandse stad Lochem instortte, aldus de lokale autoriteiten.

“Tijdens de bouw van een brug vond een arbeidsongeval plaats. Helaas kwamen twee mensen om het leven en raakten twee anderen gewond”, vertelden deze bronnen aan X.

Volgens functionarissen is er een onderzoek geopend om de oorzaak van het ongeval boven het kanaal in Lochem vast te stellen.

De redenen moeten nog worden vastgesteld

Een journalist van de plaatselijke krant De Stender, die ter plaatse was, zei dat arbeiders bogen van de brug aan het tillen waren toen het ongeval gebeurde. “Plotseling was er een hard geluid. De hele boog begon te zwaaien. Toen viel alles. We zagen twee arbeiders vallen”, zei ze.

Delen van de brug vielen op zeker twee mensen, aldus een Nederlandse arbeidsinspecteur, geciteerd door persbureau ANP. Op foto's vrijgegeven door Nederlandse media vlogen helikopters over de plaats van de tragedie toen voertuigen van de hulpdiensten arriveerden.

Verschillende medewerkers waren getuige van het ongeval en krijgen psychologische ondersteuning, aldus functionarissen. “Onze eerste gedachten zijn bij de dierbaren van de slachtoffers”, voegde ze eraan toe.

“Erg geschrokken”

Omdat werd aangekondigd dat de montage van de brug woensdag zou beginnen, zijn velen benieuwd naar de voortgang van de werkzaamheden. Het ANP liet weten dat sommigen speciaal waren gekomen om eraan deel te nemen.

READ  Nederland: regering treedt af na schandaal over kinderbescherming

Max Schurink, projectmanager van de provincie Gelderland, waar het terrein ligt, zegt het ongeval met eigen ogen te hebben gezien en “zeer geschokt” te zijn. “Ik maak me grote zorgen over de collega's daar”, zegt Max Schurink tegen De Stender.

Volgens hem waren de arbeidsomstandigheden op de locatie ordelijk. Hij riep op tot geen “speculatie” over de oorzaken van de tragedie en om in de eerste plaats aan de slachtoffers en werknemers van het ongeval te denken. ‘Het is dramatisch genoeg’, zei hij.

Hoogopgeleide mensen