Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij het instorten van de brug kwamen twee mensen om het leven en raakten twee gewond

Bij het instorten van de brug kwamen twee mensen om het leven en raakten twee gewond

De tol was hoog: twee doden en twee gewonden. In Oost-Nederland is woensdag een brug in aanbouw ingestort, waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt, aldus lokale functionarissen. “Tijdens de bouw van de brug vond er een bedrijfsongeval plaats. Helaas stierven twee mensen en raakten twee anderen gewond”, vertelden deze bronnen aan X.

“Een deel van de in aanbouw zijnde brug over de Coorsweg in Lochem is ingestort, (…) hulpdiensten zijn ter plaatse om beknelde slachtoffers te bevrijden”, maakten de autoriteiten kort daarvoor bekend. De redenen voor de ineenstorting moeten nog worden vastgesteld. Er is een onderzoek ingesteld.

“alles viel”

Een journalist voor een plaatselijke krant Stentoriaans, momenteel op de locatie, maakte bekend dat arbeiders de bogen van de brug aan het optillen waren toen het ongeval plaatsvond. “Plotseling was er een hard geluid. De hele boog begon te zwaaien. Toen viel alles uit elkaar. We zagen twee arbeiders vallen”, zei hij.

De autoriteiten meldden aanvankelijk dat vier mensen gewond raakten, van wie drie ernstig. Het is niet bekend of de twee sterfgevallen deel uitmaakten van de eerste telling.

READ  Redactioneel: Bittere sinaasappelen in Nederland