Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duo Maenhaut/Geurt plaatst zich voor Olympische Spelen Parijs, Plasschaert nog in vorm

Duo Maenhaut/Geurt plaatst zich voor Olympische Spelen Parijs, Plasschaert nog in vorm

Het duo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts in de 49er FX bemachtigde een ticket voor België in de 49er FX-klasse op de komende Olympische Spelen Parijs 2024, op woensdag tijdens de Wereldkampioenschappen zeilen in Scheveningue, Nederland. De aanvoerder uit Vlaanderen is al terug in de top 4 gekomen voor de medaillerace voor de top 10 teams, terwijl hij een van de top 10 kwalificatiewedstrijden van het land voor de Olympische Spelen was.

Emma Plasschaert van haar kant klom naar de tweede plaats op deze werelden in de ILCA 6-klasse na de eerste twee regatta’s in de Gold Fleet. In deze categorie kwalificeren de top 16 landen zich voor Parijs.

In tegenstelling tot dinsdag hervonden Meinhout en Görts hun beste vorm door te winnen in de zestiende race, vierde in de finale, om als vierde en zestiende te eindigen in de volgende twee regatta’s. Ze stegen van de zevende naar de vierde plaats in het voorlopige klassement voorafgaand aan de medaillerace van vrijdag, die is gereserveerd voor de top 10 en synoniem is met een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Voor Plasschaert zijn er nog 4 ronden te gaan in de laatste reeks, voor de laatste medaillerace waarin de top tien wedstrijden plaatsvinden. De 29-jarige uit Oostende, tweemaal wereldkampioen in 2018 en 2021, werd achtste na de vier kwalificatieheats sinds zondag en eindigde als tweede en derde in de regatta van de dag en heeft nu 25 punten. De Hongaarse Maria Erdi leidt nog steeds de dans met 20 punten, voor Blaskhart en de Australische Casey Emeneo (33 punten). Eline Verstraeten, die woensdag als 30ste eindigde in de enige race in de “zilvervloot”, is 73ste met 103 eenheden.

READ  Het pakket bij Moson, Ousmane Dembélé heeft last van een geperforeerd trommelvlies