Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland keert terug naar de top van Groep B

Axel Allag, Media365, geplaatst op donderdag 23 juni 2022 om 23:25.

In Groep B zal Duitsland proberen te herstellen na een grotendeels afgenomen dominantie in recente toernooien. Spanje, geleid door Alexia Putillas, zal graag de weg naar succes van hun clubs volgen.

Zal Duitsland een nieuw gezicht laten zien? 8 keer winnaar van het EK Dames, waarvan 6 op rij van 1995 tot 2013, slaagde het Duitse nationale team erin het Europese voetbal te domineren voordat het geleidelijk in de rij kwam, met eliminaties in de kwartfinales van Euro 2017 en Wereldbeker 2019 (tegen Denemarken en Zweden). De selectie gecoacht door Voss-Tecklenburg zal tijdens het EK 2022 in Engeland noodzakelijkerwijs een vergeldingsactie zijn. Het doel was in ieder geval gesteld voor de halve finales van de competitie.

Putilas maakt Spanje en Denemarken vreemden

Een toernooi waarvoor Spanje niet per se de eerste zal zijn. Als de clubs van het land, met name FC Barcelona, ​​zich de afgelopen seizoenen op het hoogste niveau hebben kunnen laten zien, kan Roja dat voorlopig niet zeggen. Na 25 jaar geleden de halve finale van de competitie te hebben bereikt, werd Spanje uitgeschakeld in de laatste 16 van de laatste World Cup en zal het op het talent van 2022 Ballon d’Or-winnaar Alexia Butillas rekenen om naar de hoogten te stijgen.

Denemarken bereikte de finale van de 2017-editie, nadat Nederland een tegenslag had opgelopen (4-2), na het schrappen van de 22-jarige regel van Duitsland in het kwartaal (1-2) en Denemarken zal proberen zijn eerste titel te claimen. Hij nam regelmatig deel aan de kwartfinales (7 wedstrijden), toonde zich bewonderenswaardig tijdens de kwalificatie voor het toernooi met 9 overwinningen en 1 gelijkspel in 10 wedstrijden maar vooral 48 doelpunten tegen slechts één doelpunt. De dynamiek zet zich voort in Engeland.

READ  Mercato: Volgende week voor het eerst ingeschreven in Battles?

Bij gebrek aan de laatste editie, in 2017, keert Finland dit jaar terug naar de competitie. Op de 29e plaats op de FIFA-ranglijst schitterde de selectie onder leiding van Ana Seniol in de kwalificaties met 7 overwinningen en één gelijkspel, naast de eerste plaats tegen Portugal. Zijn beste resultaat op het EK is nog steeds in de halve finale, in 2005 (4-1 nederlaag tegen Duitsland), tijdens zijn eerste optreden in het toen nog omstreden toernooi in Engeland.