Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Usman Deng, opgesteld door Paulo Banchero voor de 1e plaats door Magic, gaat naar Oklahoma City

Een verrassing bovenaan de NBA Draft van 2022, die donderdag plaatsvond in het Barclays Center in Brooklyn. Terwijl Jabari Smith Jr. de koploper was voor de beste selectie, gaf Orlando de voorkeur aan Paulo Banchero. De Italiaans-Amerikaanse scoorde vorig seizoen gemiddeld 17,2 punten, 7,8 rebounds en 3,2 assists bij Duke University en wil in 2021-2022 helpen het record te verhogen voor de op één na slechtste aanval in de competitie.

Jabbari Smith werd uiteindelijk door Houston gekozen als derde. De schutter zal het vertrek van Christian Wood in Dallas moeten goedmaken en de rust moeten herstellen in een verdediging die tijdens de laatste oefening ernstig ontbrak. Tussen Paulo Banchero en Jabbari Smith Jr. werd Chet Holmgren opgesteld door Oklahoma City voor de tweede plaats.

Ding 11, bizons in het extreme

Na Holmgren richtten de Thunder hun zinnen op Osman Deng. De Habs werden geselecteerd op de 11e plaats en vergezeld door mede-inwoners van Oklahoma, Theo Malidon en Jaylene Hurd.

In de tweede ronde werden nog drie Fransen geworven, tussen plaats 43 en 58. Moussa Diabatti, die misschien niet had verwacht op zo’n hoog niveau geselecteerd te worden, de Los Angeles Clippers eindigde als 43e, enkele minuten later gevolgd door Ismael Camaghat, gekozen door de Denver Nuggets op plaats 46. De hub komt van basketbal in Parijs en zal zich deze zomer moeten bewijzen tijdens de traditionele zomercompetitie.

Shidon Sharp, juiste keuze?

Op 19-jarige leeftijd werd de Canadese Shaydon Sharpe als zevende opgesteld door de Blazers. Een atleet met erkende offensieve capaciteiten, op zijn schaal, hij zal de ploeg van Damien Lillard en Jeramy Grant te hulp komen. Met een spanwijdte van meer dan twee meter zal hij enkele interessante opties voor de Oregon Series presenteren, zelfs als zijn komst een risico vormt, zolang hij vorig seizoen niet in de NCAA speelde. Het is aan Portland om het goed te gebruiken.

Knicks in de avond

Aanvankelijk geselecteerd als 13e door de Hornets, bevond Galen Doreen zich uiteindelijk in het midden van een three-way-spel met de Detroit Pistons en New York Knicks.

De drie franchises kwamen een transactie overeen waarbij Kimba Walker betrokken was, die samen met Galen Doreen de richting van Detroit op zich nam, evenals verschillende draft picks. Tijdens deze avond selecteerden de Pistons ook Jaden Ivey en boden ze Kid Cunningham, de eerste keuze voor het ontwerp van 2021, een teamgenoot aan. Knicks maakt wat dekkingsruimte vrij en vergroot zijn financiële flexibiliteit in het licht van free agency deze zomer.