Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anita Alvarez “ademde niet, maar nu is ze in orde”, zegt haar coach

Magie dan ontzag: de Amerikaanse zwemster Anita Alvarez werd woensdag ziek in het zwembad van het Alfred Hajos-complex in Boedapest, enkele ogenblikken nadat haar optreden in de Champions League-finale was geëindigd. zwemmen Synchrone solo gratis. Bewusteloos zonk ze naar de bodem van de vijver.

Geconfronteerd met de patstelling van “verbijsterde” strandwachten, dook Andrea Fuentes, een voormalige zwemmer en nu coach, in zijn volle uitrusting. “Ik heb de snelste apneu van mijn leven gehad, meer dan waarvoor ik heb getraind” de Olympische Spelen ‘, zei de viervoudige Olympische medaillewinnaar in de Cadena Ser-microfoon.

Met de kracht van zijn armen bracht hij Fuentes Alvarez naar de oppervlakte en probeerde haar te dwingen adem te halen. De badmeester dook uiteindelijk binnen enkele seconden later. De Spanjaard stelde gerust: “Ik was bang omdat ik zag dat ze niet ademde, maar nu gaat het goed met haar.” “Het water zat gewoon in haar longen en toen ze weer begon te ademen, was alles in orde.”

En de redders?

“De regels die redders “Het kan heel streng zijn”, zei Bella Merkley, de medisch directeur van het kampioenschap, in een persbericht. In zo’n geval zouden alleen de juryleden van de Internationale Federatie kunnen besluiten om de wedstrijd te boycotten met het oog op inmenging, maar “hiervoor is geen indicatie gegeven”.

“Nadat de trainer op eigen risico in het zwembad was gesprongen, wachtten de lokale strandwachten, die het gevaar voelden, niet langer op het signaal van de rechter, maar besloten ze onmiddellijk in te grijpen”, voegde Bella Merkley eraan toe. Eenmaal uit het zwembad bevestigde de FINA dat Alvarez “onmiddellijk werd opgevangen door het medische team”.

Andrea Fuentes brengt Anita Alvarez naar de oppervlakte. – Olly Sjaal / Agence France-Presse

“Ik ging te ver”

De USA Swimming Technical Federation sprak donderdag in een persbericht en sprak over het “ongemak” van de atletiekgemeenschap over het incident. Anita is onderzocht door de medische staf en wordt nog steeds gecontroleerd. “Ze voelt zich veel beter, maar rust vandaag”, aldus de vakbond.

READ  'Idrissa Joy was brutaal' / C1 / Quarterback / Paris Saint-Germain - Bayern (0-1) / SOFOOT.com

“De doktoren hebben zijn vitale parameters gecontroleerd en alles is in orde (…). “Alles is in orde”, zei zijn coach in een van zijn Instagram-berichten. Als de zwemmer er ongedeerd uitkomt, is dit soort ongeval niet het eerste voor haar “Het gebeurde vorig jaar een keer, tijdens de Olympische kwalificaties (…). Daarvoor had ze sporadisch last van flauwvallen, maar ze deed nooit mee aan competitie”, legt de federatie uit.

En voor Fuentes waren het er te veel: “We waren erg bang, ook al was dit niet de eerste keer dat dit gebeurde. Ze is een atlete die graag haar grenzen verlegt, maar deze keer is ze te ver gegaan. Ik vertelde hem Dus het voortzetten van de competitie is onzeker voor Alvarez zonder de goedkeuring van zijn artsen.Hij heeft nog maar één evenement over: de vrije finale van het team die op vrijdag staat gepland.