Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland is thuis, een uitdaging die past bij de ambities van de Red Panthers vanavond

Duitsland is thuis, een uitdaging die past bij de ambities van de Red Panthers vanavond

Vanavond (20.00 uur CET) staan ​​de Red Panthers voor een grote uitdaging tijdens het EK in Mönchengladbach. Duitsland staat er thuis tegenover en kan ze in de groepsfase niet weerstaan.

Na zich terug te trekken uit Groep A achter Nederland, neemt België het op tegen Duitsland in een hockeystadion met een capaciteit van negenduizend toeschouwers.

“We hebben in de kwartfinales van het WK vorig jaar laten zien dat we Nederland op eigen bodem kunnen laten trillen”, herinnert coach Raul Ehren zich.

“We houden ervan om in volle stadions te spelen, het geeft ons energie”, zegt Lucy Brain. “We zullen er alles aan doen, in de hoop dat we de kwalificatie kunnen vieren met de weinige Belgische fans die zullen reizen.”

“We hebben de wedstrijden beter kunnen managen omdat we met meer vertrouwen spelen”, aldus Namoruaz.

België en Duitsland speelden tweemaal gelijk in de laatste profcompetitie. Ze hebben elkaar niet meer op dit competitieve niveau ontmoet sinds 2017, toen de Red Panthers wonnen.

De andere halve finale is Nederland, dat op jacht is naar een vierde titel op rij, tegen Engeland (17.00 uur).

De winnaar van dit EK plaatst zich voor de Olympische Spelen in Parijs 2024.

READ  Antoine Compoire (Nantes): "Mijn woede is niet gezakt" na de loting in Nice