Duitsland in beeld, Egypte blijft indruk maken

Duitsland verpletterde donderdag Argentinië (39-19) en behaalde zijn vierde overwinning in het grootste aantal wedstrijden in het huidige Wereldkampioenschap. Ook tegen België zette Egypte zijn duidelijke rol voort (33-28). Nederland boekte een kostbare overwinning op Qatar (32-30).

Vier overwinningen in evenveel partijen voor de Duitsers, die donderdag Argentinië verpletterden (39-19). De Nationalmannschaft liet in de aanvallende fases (5 spelers met 4 doelpunten of meer) het volle potentieel van zijn talent zien. De keepers waren ook behoorlijk succesvol, met 42% reddingen voor Andreas Wolf, 47% voor zijn vervanger Joel Perlheim, en het Argentinië van Diego Simonet was gewoon niet in de buurt. Duitsland leidt deze derde groep van de hoofdronde met 6 punten voor de wedstrijd van Noorwegen tegen Servië op donderdagavond (20.30 uur).

In dezelfde poule won Nederland nipt van Qatar (32-30). Na een achterstand van 4 doelpunten in de eerste helft (15-19), stuiterde Oranje geleidelijk terug en nam tien minuten voor het einde voor het eerst in de wedstrijd de leiding (28-27) met 8 doelpunten voor rechtsback Kai Smits . Een van de grootste architecten van het succes van Batavia met 8 goals (8/9 schieten, 3/3 gooien 7 meter).

het is een Derde overwinning in vier wedstrijden naar Nederland na hun nederlaag op de draad door Noorwegen twee dagen geleden. “Oranje” speelt zaterdag tegen Duitsland en maandag tegen Servië voor een plek in de kwartfinales.

Bahrein zit nog in de kwartfinaleraceEgypte blijft imponeren en vervolgt dit WK met rustig succes tegen België (33-28). De mannen van Roberto García-Barondo namen vroeg in de tweede helft een voorsprong van negen doelpunten (24-15) en wisten vanaf het einde van de wedstrijd een goedgeluimd Belgisch team te verslaan. Net als Duitsland staat Egypte op de eerste plaats in zijn groep voordat het donderdag (20.30 uur) Denemarken en Kroatië treft.

READ  Barcelona: Messi vond de kwaliteit van Neymar goedkoper

Bahrein behaalde na de zege op België dinsdag voor de tweede keer op rij een overwinning door de Verenigde Staten te verslaan (32-27). Onder aanvoering van hun aanvoerder Hussain Al Sayyad (11 doelpunten uit 13 pogingen) namen de Bahreinen snel een voorsprong (10-4 na 15 minuten) en behielden die voorsprong de hele wedstrijd. Ze strijden nog om de kwartfinales voordat ze het over twee dagen tegen Egypte en maandag tegen Kroatië opnemen.