Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De voorzitter van de FIFA is in Davos voor het World Economic Forum

Op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, heeft Gianni Infantino verschillende wereldleiders ontmoet, waaronder verantwoordelijken van verschillende regeringen, multinationals en internationale organisaties. 

De FIFA en de voetbalwereld hebben veel te winnen bij het World Economic Forum. Voetbal is meer dan alleen een spel of evenement op eSportsites die casino reviewers beoordelen; dat weten we allemaal. Volgens de voorzitter van de FIFA “speelt voetbal wereldwijd een cruciale economische rol.”

En voetbal heeft ook een maatschappelijk doel dat cruciaal is. Daarom is het van cruciaal belang om het World Economic Forum bij te wonen, waar ik kan praten met regeringsfunctionarissen en bedrijfsmoguls en kan leren hoe voetbal kan helpen om de economieën van de wereld dichter bij elkaar te brengen.

Om het belang van voetbal verder te benadrukken, zei hij: “Laten we niet vergeten dat het wereldwijde BBP van voetbal meer dan 270 miljard dollar bedraagt.”

Er gaat veel geld om in deze sector, niet alleen in televisiesponsoring en kaartverkoop, maar ook in de operaties, het eten en de beveiliging rond deze evenementen. Het is dus een cruciaal economisch gebied, en er is wereldwijd veel ruimte voor uitbreiding in deze financiële sector om het succes van Europa en sommige Europese landen in het bijzonder te evenaren. In elke uithoek van de wereld zijn dingen te doen.

Na de ondertekening van een memorandum van overeenstemming in Genève in 2019 hebben de FIFA en de WHO nauw samengewerkt. Sindsdien zijn veel initiatieven gestart, zoals #ReachOut voor een betere geestelijke gezondheid en #AC voor anti-pesten. We moeten samen in actie komen om mensen bewust te maken van het belang dat iedereen gelijke toegang heeft tot het COVID-19-vaccin. Om jongeren aan te moedigen om elke dag de nodige 60 minuten beweging te krijgen, hebben de FIFA en de WHO voor de FIFA World Cup Qatar 2022TM de Healthy World Cup-campagne gevoerd. Deze campagne omvat tal van initiatieven, zoals #BeActive.

READ  Transfers - PSG: De deur is eindelijk open voor Wesley Fofana

Dr. Tedros deed verslag van het World Economic Forum 2023 en zei: “Ik had een fantastisch gesprek met FIFA-voorzitter Gianni Infantino over de verdere uitbreiding van het health for sports-programma via voetbal naar het nationale en lokale niveau. Daarnaast heb ik hem geprezen voor zijn aandacht en steun voor “gezondheid voor iedereen” tijdens het recente wereldkampioenschap voetbal. Ik kijk uit naar de samenwerking met de FIFA om ervoor te zorgen dat mensen wereldwijd toegang hebben tot de best mogelijke mogelijkheden op het gebied van gezondheid en welzijn.

De heer Infantino zette de gesprekken met de directeur-generaal van de IAO voort over mogelijke toekomstige samenwerkingsplannen ten behoeve van werknemers die deelnemen aan de voorbereiding van FIFA-toernooien over de hele wereld.

Infantino had ook een ontmoeting met Dr. Okonjo-Iweala om de ontwikkelingen sinds de ondertekening van het memorandum van overeenstemming tussen de FIFA en de WTO in september 2022 te bespreken. Met name in het licht van de FIFA Women’s World Cup van dit jaar lag de nadruk van de bijeenkomst op het uitbreiden van bestaande inspanningen om de economische impact van vrouwenvoetbal te vergroten.