Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benjamin Ponzi versloeg Pablo Carreno Busta in vijf sets en bereikte zo de derde ronde op de Australian Open

Benjamin Ponzi versloeg Pablo Carreno Busta in vijf sets en bereikte zo de derde ronde op de Australian Open

Deze keer werd zijn glazen plafond doorbroken. Benjamin Ponzi (26e, 48e van de wereld) kwalificeerde zich donderdag voor de eerste keer in zijn carrière in de derde ronde bij zijn 10e poging tot een Grand Slam door Pablo Carreno Busta (15) te verslaan in vijf sets (4-6, 4 -6, 7-6). [7-5]6-1, 7-6 [10-4]) en 4 uur en 11 minuten gameplay.

Altijd erg sterk, zoals bewezen door zijn twee halve finales op de US Open (2017 en 2021) en zijn eerste overwinning op de Masters 1000 vorig jaar in Montreal, had de Spanjaard logischerwijs de finalist van het toernooi in Pune gedomineerd. (Indië). Maar de beschermeling van Lionel Zimbler leek nooit berustend en vocht dapper en meedogenloos.

in de poolkoude

Verkouden door een entry-break, vocht Bonzi terug toen hij de “PCB” van de set op 5-3 serveerde. Maar toen het tijd werd om de stand in evenwicht te brengen op 5-5, beslisten twee fouten op 30A het lot van de eerste set. De tweede, gespeeld in een toenemende kou bij het vallen van de avond, was een bijna exacte kopie, dit keer gaf de Fransman zijn ontmoeting met 2-1 op en zag het nooit meer terug.

READ  Wielerglorie op de Europacup aan de oevers van de Doubs in de Valentigny

Maar met aanmoediging van zijn clan als een van zijn trainingspartners, Laurent Lukoli, samen met Martin Weissy die de Zimbler-spelers in Australië vergezelde, stelde Ponzi de deadline uit. Bij 5-4 op de opslag van zijn tegenstander, gaf hij zichzelf twee sets van derde setstukken op 15-40, de eerste afmakend met een winnende opslagreeks, de tweede op een enorme fout in de Franse uitwisseling. In de volgende game maakte Ponzi op zijn beurt twee reddingen bij 5-6 voordat hij de daaropvolgende tie-break op de beste manier begon, want hij brak met 4-1 en daarna met 6-3. Carreno Busta redde twee setpunten, maar in de derde keer trok Bonzi’s aas er één terug na 2 uur en 19 minuten spelen, aan het einde van een set geleid door smooth (70% van de eerste opslag en tweemaal het aantal winnende schoten vergeleken tot ongedwongen fouten, 22-11).

De eerste keer komt de handicap uit twee groepen

In de vierde set nam de Spanjaard het heft in handen. Integendeel, Bonzi, volledig bewerkt, loste zijn schoten met vloeiendheid en precisie. Met slechts één ongedwongen fout in 11 winnende slagen, terwijl het rapport van zijn tegenstander negatief was (12-10), viel de penalty in 33 minuten: 6-1.

Het moeilijkste moest nog worden gedaan voor Ponzi die twee overwinningen behaalde in slechts twee sets vanaf de vijfde set die hij speelde, maar tot dan toe nooit voor twee sets was teruggekomen uit een handicap. Met zijn vuist zwaaiend in de richting van een goed ingerichte French Quarter die de tribunes op nummer 8 Court verwarmde met een typische “annex” -sfeer, redde Ponzi vier breakpunten in de derde periode, daarna nog twee bij 4-4 mentaal. Ondanks de strijd van 3 uur en 40 minuten bleef hij zijn schoten pushen en het veld openen met het minste initiatief.

READ  De Red Dragons starten maandag aan het EK volleybal in Italië: "Sla de eerste ronde over, dan zien we wedstrijd na wedstrijd", legt Wout d'Heer uit

De Minor in de derde ronde

Bij 5-4 liet hij zijn kwaliteiten als leider en verdediger voor zich spreken en pakte vijf matchpunten. Hij miste de eerste met een backhand die te lang was op de tweede bal, en Carreno Busta redde de andere vier door in het net te komen en vervolgens tweemaal te scoren om de opslag en een aas te winnen.

Bij 5-5 ontkende Bonzi opnieuw een breakpunt. De twee mannen konden niet scheiden behalve een tiebreak die de Fransman van de rechterkant kreeg, met 4-1, toen 6-3 en uiteindelijk 9-4. Het zesde matchpunt was het goede punt. Na een set van 1 uur en 19 minuten zakte Benjamin Ponzi in elkaar op het veld. Hij had zich net gekwalificeerd voor de derde ronde waar hij het zal opnemen tegen lokaal kampioen Alex de Minaur, 24 van de wereld, die een paar minuten later Adrian Mannarino versloeg.