Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door de staking lag het treinverkeer stil

Via Le Figaro met AFP

Geplaatst

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Vakbonden eisen loonsverhogingen in overeenstemming met de inflatie. Robin UTRECHT / ANP / AFP

De Nederlandse nationale spoorwegmaatschappij annuleerde dinsdag al zijn treinen nadat arbeiders in staking waren gegaan om voor inflatie gecorrigeerde loonsverhogingen te eisen, waardoor honderdduizenden forensen in de stad vastliepen. De oproep tot staking is mede gericht op het aanpakken van personeelstekorten die zijn ontstaan ​​sinds de coronapandemie, na vastgelopen onderhandelingen met de directie van NS.

Spoorwegwerkers, die de afgelopen drie dagen al kleine stakingen hebben georganiseerd, hebben dinsdag het nationale spoorvervoer verstoord, gericht op de stad Utrecht, een belangrijk spoorknooppunt. Treinen reden alleen tussen Amsterdam en de luchthaven Schiphol, Brussel, Parijs en Londen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

“Lees verder – Kenia: Chinees treinproject naar Oeganda loopt vast

Vanwege de staking rijden er vandaag geen NS-treinen in NederlandUit cijfers van NS voor 2021 blijkt dat ruim 620.000 mensen dagelijks met luidsprekers op lege stations in het hele land met de trein zullen reizen. Minder regionale treindiensten genieten van regulier verkeer.

Vastgelopen onderhandelingen

Vakbonden eisen loonsverhogingen gekoppeld aan inflatie, momenteel voor het eerst sinds de jaren 70 boven de 10%, en een minimumloon van 100 euro per maand en 14 euro per uur. Ze hebben betere arbeidsvoorwaarden en NS moet zo’n 1.400 vacatures invullen.

“Lees verder – Nederland: premier Mark Rutte verzwakt door boerenopstand

De onderhandelingen zitten voorlopig vast.“, zegt de woordvoerder van vakbondsfederatie FNV tegen AFP Hans Walthi, voor wie”De bal ligt nu bij NS“. Deze laatste stelt een verhoging van 8% voor over 30 maanden, wat “Begrijpt het volledig» Zorgen van de stakers. Volgens woordvoerder Oskar van Elferen heeft NS echter te maken met een krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en dalende reizigersaantallen.

De besmetting met het coronavirus heeft zijn tol geëistOnder hen, vertelde Oscar van Elferen aan AFP. De Nederlandse staatssecretaris van Spoorweginfrastructuur Vivian Heijnen drong er van haar kant bij beide partijen op aan de impasse te doorbreken en zei de staking: “Erg onhandig voor alle gebruikers“.

READ  Nederland schorst de adoptie van kinderen in het buitenland