Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dishan’s back-to-school-aanval

Dishan’s back-to-school-aanval

Didier Deschamps vindt zijn mannen voor het eerst sinds juni terug Frank Fife/AFP

Er bestaat geen twijfel over het geloof in de vakantie of de contemplatie van Duitsland, de coach onthulde een specifieke routekaart voor zijn groep.

Achter de glimlach en opwinding, ondanks de felle zon en jaloezie van sommige vakantiegangers in juli, had Didier Deschamps een boodschap die hij maandag wilde overbrengen. In zijn smetteloos witte trainingspak van keuze, huid gebruind in zijn laatste dagen aan de Côte d’Azur, zijn woonplaats, is de vice-voorzitter van de wereldkampioenen, die doorgaans terughoudend is om een ​​specifieke functie te vervullen, ook niet beroofd van het bepalen van zijn prioriteiten voor deze internationale comeback.

Er is maar één wedstrijd die ons interesseert, en dat is de wedstrijd van donderdag tegen Ierland. Denk niet dat het met twaalf punten op twaalf (in vier kwalificatieduels) al voorbij is. Een duidelijke, zuivere en nauwkeurige toespraak die de achtergrond vormt voor de doorgaans symbolische maar vriendelijke poster tegen Duitsland die aanstaande dinsdag in Dortmund gepland staat. Deschamps, een expert in de kunst van de retoriek, weet dat hij met deze toespraak een duidelijke routekaart uitstippelt voor een groep waarvan hij ernst en opportuniteit verwacht. Clairefontaine en zijn melodieën zijn een verlengstuk van een geweldige vakantie waar je naar terug kunt keren. De plek om te werken en niets anders.

Beloftes schieten niet tekort

Voor hem ook een manier om zijn teamgenoten af ​​te koelen, als sommigen denken dat ze zich al gekwalificeerd hebben voor Euro 2024 (14 juni – 14 juli). Vanuit strikt boekhoudkundig oogpunt is het in volle gang met een voorsprong van zes punten op Griekenland (één wedstrijd minder) en negen op de Ieren (met 0-1 verloren in Dublin afgelopen maart) en Nederland (twee wedstrijden minder). voorop lopen.. Een overwinning op donderdagavond in een uitverkocht Parc des Princes zal de vice-wereldkampioen volgend jaar juni iets verder het Duitse EK in sturen. Vooral als we ons zonder arrogantie herinneren dat de eerste twee teams in de groep hun ticket voor een Europees kampioenschap zullen onderschrijven dat synoniem staat voor slechte herinneringen binnen het Franse nationale team (uitstap uit de achtste finales tegen Zwitserland in 2021).

Zie ook Deschamps over Mbappé, aanvoerder van de Blues:Het is niet hier om alle ruimte in beslag te nemen»

Deschamps weet het, en ondanks de heerlijke sfeer in het kasteel, de zonneschijn van begin september of de aanwezigheid van Thierry Henry in het pak van de Espoars-coach, die de vlam van 1998 opnieuw aansteekt, is de bladzijde van de vakantie zeker omgeslagen. In een tiendaagse campagne waarin trainingssessies in wezen zullen lijken op fitnesssessies om onderbrekingen te voorkomen, zal de Blues-crew vertrouwen op hun solide kern om een ​​zelfverzekerde Franse kant te begeleiden. We zijn ons er terdege van bewust dat het nieuws van deze week zich zal concentreren op de explosieve botsing tussen rugbyblues en Nieuw-Zeelandse legende (“Ik heb Ik kan niet wachten om hem te zien ‘), weet Deschamps ook beter dan wie dan ook dat teleurstelling tegen een nederige Ierse ploeg (het 53e land ter wereld tussen Ivoorkust en Saoedi-Arabië) op het perfecte moment de tafel zal besmeuren in een kwalificatiecampagne die met evenwicht en vastberadenheid wordt geleid.

Daarom is het nodig om maandag aan het voor de hand liggende te worden herinnerd. Wij verwachten hetzelfde, zo niet beter, te doen tijdens de bijeenkomst in het park. Met Mbappe schittert bij Paris Saint-Germain (5 doelpunten in 3 wedstrijden), net als Griezmann en Giroud (4 doelpunten in 3 wedstrijden) in Madrid en Milaan, om er maar een paar te noemen, is er geen gebrek aan belofte en spektakel. donderdag rollen.

READ  Mercato | Mercato Mercato - ASSE: Nauwelijks gearriveerd, Battles staat op het punt zijn eerste rekruten aan te kondigen!