Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carlos Alcaraz domineert Matteo Arnaldi en gaat probleemloos naar kwartfinales van US Open

Carlos Alcaraz domineert Matteo Arnaldi en gaat probleemloos naar kwartfinales van US Open

Voorafgaand aan de start van het toernooi had Matteo Arnaldi deze Ronde van 16-wedstrijd tegen de nummer één van de wereld bestempeld als zijn jonge streven, zijn Amerikaanse droom. Maandag, te midden van het formidabele Arthur Ashe-veld, greep de 22-jarige Italiaan, nummer 61 van de wereld en daar in de eerste ronde van een Grand Slam-ronde van 16, eindelijk de wereld die hem vandaag scheidt van Carlos Alcaraz. . In slechts twee uur produceerde Murcien een wedstrijd die spectaculair genoeg was om Arnaldi in drie korte sets (6-3, 6-3, 6-4) naar de vier hoeken van het veld te breken.

De Spanjaard was in zijn beste dagen trouw aan zichzelf: onverzettelijk, krachtig, agressief en een enigszins hallucinogene behendigheid in zijn kleine aanrakingen, of hij nu in de uitoefening van de consumptie een kunstwerk maakte of in zijn handspel. Aan het net landde hij met een paar geweldige druipende volleys, zoals een hoog uitgestoken backhand, aan het einde van de eerste set een korte voorzet.

Sinds begin augustus heeft Carlos Alcaraz niet altijd de regie in handen, afwisselend heel goed en minder goed in dezelfde wedstrijd. Zijn instabiliteit leek hem in de vorige ronde opnieuw te parten te spelen, tegen Daniel Evans, toen hij in de derde set met deze lichte inconsistentie te maken kreeg. Maar maandag toonde Alcaraz tegen de Italiaan die een gedurfd, maar niet geheel kalm spel speelde en beschikte over een nog steeds grotendeels perfecte service, formidabele en meedogenloze standvastigheid en wreedheid.

READ  Bayonne biedt Bordeaux-Bègles aan, Montpellier krijgt offensieve bonus aan Pau

Sinner in Quarters voor een nieuwe Select Quarter-editie van de US Open 2022?

Als ze in de tweede helft aan het begin van de derde set niet met een felle forehand langs de lijn van de Italiaan tegengaf, maar Iliko vrijspeelde, deinsde Alcaraz geen seconde terug. Hij speelde als hoofd van het veld, waarbij hij grote forehands uitdeelde en vooral een reeks schoten verspreidde, waardoor ze op grote avonden moeilijk te controleren zijn.

En Carlos Alcaraz wacht nu op zijn volgende rivaal tussen Alexander Zverev en Yannick Sener. Als de Italiaanse nummer 1 de volgende avond de Duitse nummer 1 verslaat, hebben we recht op een herhaling van de verbluffende kwartfinale van de editie van 2022, die de Spanjaard in vijf sets won en om 2:50 uur eindigde. ’s Ochtends op het veld van Arthur Ashe wrijft hij in zijn ogen om er zeker van te zijn dat hij niet van dit moment heeft gedroomd.