Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deco zou wraak nemen op Xavi!

Deco zou wraak nemen op Xavi!

Bij FC Barcelona kan alles op elk moment ontploffen. Het bezet de derde plaats in het klassement van de Spaanse competitie, na tien punten achterstand op Real Madrid en te zijn uitgeschakeld in de King's Cup, en het is duidelijk dat de club Blaugrana zijn seizoen in de Champions League speelt. Maar het huidige gezicht van Xavi's team moedigt meer dan wat dan ook pessimisme aan. Vooral omdat de situatie achter de schermen erg gespannen is. Zozeer zelfs dat een mislukking in de achtste finales van de heenwedstrijd tegen Napoli zou kunnen leiden tot een overhaast vertrek voor Xavi. En als de voormalige middenvelder zich vandaag in een zeer ongemakkelijke positie bevindt, komt dat voor velen deels door zijn relatie met Deco.

De rest volgt na deze aankondiging

Sinds de Portugees werd aangesteld als sportief directeur kwam dit onderwerp al snel ter sprake. En gisteravond, Chiringuito Er is gesuggereerd dat Xavi mogelijk te maken krijgt met vergelding door zijn voormalige clubpartner. Om deze zorgen tussen de twee mannen te verklaren, gaat de Spaanse uitzending terug naar 2008. Dat jaar nam Pep Guardiola het roer over bij Barcelona, ​​waar Deco naast Ronaldinho en Samuel Eto'o speelde. Daarna arriveerde Guardiola voor zijn leiders en presenteerde een lijst met overdraagbare elementen met deze drie namen. De twee aanvoerders van destijds, Carles Puyol en Xavi, gingen naar Guardiola en vertelden hem dat er iemand was die 100% professioneel was en behouden moest blijven. Die speler was Eto'o. Nadat Deco uit de gratie raakte, werd hij overgeplaatst naar Chelsea.

READ  De Franse nationale ploeg plaatste zich dankzij de overwinning in Nederland voor het EK 2024

Voor lezen
Barcelona: Xavi vertrekt mogelijk eerder dan verwacht

Een klacht uit 2008?

Wilde Deco wraak nemen door Xavi te ‘betalen’ toen hij terugkeerde naar Catalonië? De media melden dat de Portugezen aanvankelijk aan de verwachtingen van Xavi voldeden. Maar alles viel uiteen toen Xavi om rekruten vroeg. Toen Xavi om een ​​topmiddenvelder vroeg, vertelde Deco hem dat Financial Fair Play hem tegenhield. Een verontschuldiging aanvaard door Xavi, die zich terdege bewust is van de complexe financiële situatie van zijn favoriete club. Behalve dat laatstgenoemde Barcelona later Vitor Roque zag contracteren voor € 60 miljoen, inclusief bonus. Dus Deco had het geld om een ​​van zijn doelwitten te rekruteren, maar niet het doelwit dat zijn coach wilde? Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling.

De rest volgt na deze aankondiging

Onlangs ondertekenden de Portugezen een verklaring die veel stof deed opwaaien in Catalonië. “We hebben diepgaande verandering nodig. De huidige manier is achterhaald. We moeten iemand inhuren die met het verleden kan breken en naar een nieuw paradigma kan evolueren.”. Een interventie die werd geïnterpreteerd als een gewelddadige interventie tegen zijn coach. Chiringuito Het bevestigt ook dat Xavi op de hoogte was van de uitspraken van Deco midden op de persconferentie na de wedstrijd, toen journalisten hem over deze kwestie ondervroegen. Wat ongetwijfeld de verbaasde reactie van de persoon in kwestie verklaart. “Dat is niet wat hij mij vertelt. Hij gelooft in dit model en het DNA van Barcelona, ​​plus dat hij hier speelde. Ik weet het niet, meer kan ik niet zeggen.”. Xavi heeft zijn vertrek misschien aan het einde van het seizoen aangekondigd, maar het is moeilijk om de twee mannen tussen nu en juni in vrede te zien samenleven.

READ  CDIO5 * Compiègne: verschil onthuld

kroeg. de
updaten