Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zoete uitwisseling tussen Giroud en Courtois over het falen van Werner

RMC SPORT UITZONDERING – Voormalige Chelsea-teamgenoten Olivier Giroud en Thibaut Courtois ontmoetten elkaar dinsdag in Real Chelsea (1-1) en de twee mannen wisselden kort bij de rust van de Belgische doelman die pauzeerde tegen Timo Werner, een van de afleveringen van de film in de wedstrijd. . .

De Frans-Belgische vriendschap bestaat nog steeds, zelfs in het voetbal, en dit is een van de lessen die zijn getrokken uit de langverwachte RMC Sport-film van de UEFA Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea. Na zijn teamgenoten bevonden Olivier Giroud en Thibaut Courtois zich dinsdag in de huid van tegenstanders in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea (1-1). Ze praatten zelfs kort in de kleedkamer voordat ze de tweede helft hervatten. In een door RMC Sport-camera’s gevangen wisseling feliciteert de Franse aanvaller de Belgische doelman met zijn wonderbaarlijke redding tegen Timo Werner in de tiende speelminuut.

“De show is in Timo! Pffff …” roept Giroud de richting van Courtois. De laatste reageert door de reactie te simuleren van het been dat hij had om het schot van de Duitse aanvaller te blokkeren, maar hij was alleen voor hem binnen 5,50 meter. De doelman van Real Madrid glimlacht: “Ik heb zo voet gezet”, “ongelooflijk”, zegt Giroud.

>> Schrijf je in voor RMC Sport Shows om de halve finales van de Champions League te bekijken

De twee spelers speelden zes maanden samen bij Chelsea tussen de komst van de Fransman in januari 2018 en het vertrek van Courtois naar Real Madrid de volgende zomer. En ze bevonden zich in de halve finales van het WK, waarin Frankrijk Belgiƫ versloeg (1-0). Het is een resultaat dat Courtois verbitterde en een van de snelste is in het bekritiseren van de wedstrijd tegen Frankrijk.

READ  OL presenteert een scorer van 11 miljoen!

Iets minder dan drie jaar later vonden de twee een gemeenschappelijk thema: het falen van Werner. Giroud kreeg de voorkeur in de voorhoede van de Engelse aanval, omdat de Duitser tijdens de confrontatie tussen Real en Chelsea de slechte opties verdubbelde, zoals blijkt uit zijn mislukking tegen Courtois. Voormalig RB Leipzig-speler stond er alleen voor tegen de Belg. Maar zijn verlegen schot werd geblokkeerd door de doelman toen het doel wijd open stond, wat leidde tot een nieuwe golf van spot voor zijn fouten in het gezicht. Giro en Courtois betalen het tenminste niet meer.