Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De wereld ligt beter aan je voeten”, verdedigt koning Pele de legende Marta

Marta is een van de echte sterren van het Braziliaanse vrouwenelftal. Tijdens het spelen van haar vijfde Olympische Spelen raakt Pele geïnteresseerd in de voetballegende voor vrouwen die opnieuw indruk maakte op China.

“Je bent meer dan alleen een voetballer, je bent een inspiratiebron. Ik hoop dat je droomt over wat je een paar uur geleden hebt gedaan. Nu we het erover hebben, hoeveel dromen denk je dat je vandaag hebt gemaakt?”, Koning Pele schreef op Instagram na haar dubbel in de 5-0-zege op China.

Op zoek naar het goud dat ze niet haalden in Athene 2004 en Peking 2008, toen ze beide finales van de Verenigde Staten verloren, begon Brazilië op de rechtervoet hun weg naar Tokio met een verpletterende overwinning op China in hun eerste Groep F-wedstrijd. Zelfs Nederland en Zambia naast Brazilië en China.

“Je prestatie betekent meer dan je persoonlijke record. Het symboliseert de hoop op een betere wereld, waarin vrouwen veel meer ruimte krijgen. Dit moment inspireert miljoenen atleten uit vele andere sporten over de hele wereld die vechten voor erkenning. Gefeliciteerd met je carrière.” Gefeliciteerd. Je bent meer dan alleen een voetballer. Je bouwt met je voeten mee aan een betere wereld.” De Braziliaanse legende vertelde zijn landgenoot.

De tweede wedstrijd van Brazilië is zaterdag tegen Nederland, dezelfde dag dat China tegen Zambia speelt.

READ  Engeland danst alleen op het verrassingsbal voor de gasten