Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verwachting is dat Ricciardo niet vóór Singapore terugkeert

De verwachting is dat Ricciardo niet vóór Singapore terugkeert

Mathieu Warnier, Media365, Geplaatst op zaterdag 26 augustus 2023 23:15 uur.

Aan de zijlijn van de Nederlandse Grand Prix bevestigde Christian Horner dat Daniel Ricciardo niet op tijd klaar zal zijn voor de race van volgend weekend in Monza. De comeback van de Australiër zou tijdens de Grand Prix van Singapore kunnen plaatsvinden.

De ambtstermijn van Liam Lawson zou iets langer moeten duren. Afgelopen vrijdag brak Daniel Ricciardo tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland een middenvoetsbeentje in zijn linkerhand nadat hij van de baan was gerend. Door een blessure kon hij niet rijden en zijn stoel werd opgegeven door de Australiër Liam Lawson, een vaste waarde in het Japanse Super Formula-kampioenschap, maar ambitieus om zich volgend seizoen in de Formule 1 te vestigen. De verwachting is dat de Nieuw-Zeelander komend weekend zijn vervanger zal voortzetten op Monza. Interview met de Britse zender Luchtsporten“De splitsing is redelijk duidelijk”, bevestigde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. Daniel Ricciardo gaf Barcelona snel opdracht om dokter Xavier Mir te raadplegen, die gewend is de leiding te nemen over MotoGP-rijders. Christian Horner voegde hieraan toe: “Deze jongens komen, zoals we dat zien in de MotoGP-wereldkampioenschappen, heel snel terug. Dus vandaag (zaterdag) vertrok hij naar Barcelona, ​​en morgen (zondag) mogen ze hem opereren om de orde te herstellen in de niveau van deze fractuur.”

Horner: ‘De natuur zal haar gang gaan’

Christian Horner heeft de vraag wanneer Daniel Ricciardo terugkeert niet ontweken. “Het hangt allemaal af van het herstel en hoe lang het zal duren”, benadrukte de teambaas van Red Bull Racing. De Britse leider voegde eraan toe: “Het is mogelijk dat een normaal mens er tussen de tien en twaalf weken over doet, maar we weten dat deze mensen niet normaal zijn.” Alles zal dus afhangen van het herstelproces, drie weken, een maand, zes weken, niemand weet het echt. Het belangrijkste was dat Christian Horner de deadline van drie weken voor de Grand Prix van Singapore noemde. “Ik weet zeker dat hij diep van binnen mikt op Singapore, maar aan de andere kant is het waarschijnlijk een van de zwaarste circuits op de kalender”, voegde hij eraan toe, en concludeerde dat “de natuur zijn gang zal gaan. We kunnen dus verwachten dat Liam Lawson bestuurt de eenzitter voor het team.” AlphaTauri tijdens de Italiaanse Grand Prix, die volgend weekend plaatsvindt in Monza en de laatste ronde van het seizoen zal zijn die in Europa wordt verreden.

READ  JO-2020: Nederlandse Olympische organisatie veroordeelt 'onacceptabele' omstandigheden van isolatie