Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De transferwindow is onzekerder dan ooit

De transferwindow is onzekerder dan ooit

Accel Therapy, Media 365: geplaatst op dinsdag 3 januari 2023 om 16:20 uur.

Open sinds zondag middernacht, de transfermarkt van januari is als geen ander. Vooral vanwege het bijwonen van het WK midden in het seizoen 2022-2023.

Vanaf zondag middernacht tot 11 januari kunnen clubs hun personeelsbestand versterken. En dit seizoen stond in het teken van het houden van het WK tussen november en december. Sommigen wachtten niet op een gelijkspel, zoals Liverpool, dat tussen de 40 en 50 miljoen euro uitgaf om een ​​andere revelatie in de wereld te rekruteren, Cody Jaco, auteur van het boek 3 goals in Nederland shirt. In de Ligue 1, terwijl sommige clubs zoals OL al zijn begonnen met aanvallen door de verdediging te versterken – met de terugkeer van Dejan Lovren – zullen anderen niet werven in een periode die nog steeds wordt beïnvloed door prestaties tijdens het WK. Dit venster is meestal langer omdat het Planetaire Kampioenschap van oudsher in de zomer wordt gehouden, waardoor er meer dan een maand overblijft om cruciale keuzes te maken voor het volgende seizoen..

Tweesnijdende invloed op het WK

In Parijs, dat Inter Milan-verdediger Milan Skriniar al lang in de gaten hield, zou niets anders dan verrassing in beweging komen. Dat bevestigde Christophe Galtier op een persconferentie voor de nederlaag tegen Lens (3-1). “Ik ben erg blij en zeer tevreden met de ploeg die ik heb. Er zouden geen aankomsten zijn als er geen vertrekken waren. Er zijn geen spelers die om een ​​transfer hebben gevraagd.”. Soms is de impact van een WK-succes tweesnijdend, want er is geen gebrek aan aankopen na een geweldige prestatie, zonder dat de verwachtingen achteraf worden bevestigd. Het zou dus nodig zijn dat sommige aanvoerders geen enkele confrontatie aangingen wanneer zaken als Josko Gvardiol – met Kroatië – en ook Azzedine Onahi (Marokko) of Enzo Fernandez (Argentinië) tijdens het toernooi op het scherm verschenen. De Benfica-middenvelder – die voor 12 miljoen pond bij zijn huidige club kwam – is volgens specialist Transfermarkt nu 55 miljoen pond waard. Chelsea bereidt zich voor om € 127 miljoen uit te geven om hem aan te werven (inclusief € 120 uit zijn vrijlatingsclausule), volgens Gianluca Di Marzio.

READ  Nederland: Zirkzee riep versterkingen in

Over het algemeen wordt deze periode in januari gezien als een manier om het personeelsbestand aan te passen na een zomerse transferperiode en het min of meer succesvolle eerste deel van het seizoen. Het kader is deze winter niet helemaal hetzelfde, terwijl de teamevaluatietijd korter is dan normaal. Bovendien was het mogelijk om de gebruikelijke aanpassingsfase te veranderen door het WK te houden. Wat zeker lijkt, is dat er keuzes gemaakt moeten worden Tussen het behoud van het personeelsbestand of een mogelijke verbetering met de risico’s van weddenschappen tijdens de maand januari met een ongekende smaak.