Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Senaat heeft gestemd en er zal geen nieuwe wedstrijd zijn op 5 mei, Furiani Memorial Day

De stemming in de Senaat bekrachtigde het bevriezen van voetbalwedstrijden op 5 mei, de datum waarop de Furiani-ramp in 1992 wordt herdacht waarbij 19 mensen om het leven kwamen. Op die datum zullen er geen professionele wedstrijden meer zijn.

Donderdag heeft het Parlement, met een stemming in de Senaat, eindelijk een wet aangenomen die bepaalt dat er op 5 mei geen professionele voetbalwedstrijd zal worden gehouden in Frankrijk, ter ere van de slachtoffers van de ramp in het Furiani-stadion, waarbij op mei 19 mensen om het leven kwamen. 5. , 1992.

De Senaat stemde bij handopsteken, zonder amendementen, over de tekst van het Corsicaanse parlementslid Michel Castellani (Vrijheden en Landen), die in februari 2020 door de Nationale Vergadering werd aangenomen.

De tekst moet nog worden vrijgegeven

“Het is het resultaat van een collectieve strijd van de families van de slachtoffers, die al 30 jaar strijden tegen toenemende vergeetachtigheid, ondanks teleurstellingen, valse beloften en aarzelingen van voetbalprofessionals”, benadrukt Paolo Santo Barigi. , senator voor Haute-Corse, in een verklaring van de Environment Group.

Op deze datum kunnen er geen wedstrijden meer worden gehouden in de Ligue 1, Ligue 2, Coupe de France of Champions Cup, nadat de wet is afgekondigd door de president van de republiek, in de komende 15 dagen en gepubliceerd in de Staatscourant. De Nationale Assemblee had deze tekst al in februari 2020 aangenomen.

READ  Tennis. De WTA Tourkampioenschappen in Saint-Malo: een zware dag voor Franse vrouwen. sport