Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paris Saint-Germain Football – Neymar bij PSG, de kritische reactie van Pochettino

Paris Saint-Germain Football – Neymar bij PSG, de kritische reactie van Pochettino

Neymars woorden over zijn internationale toekomst, en vooral het feit dat hij van plan was om volgend jaar in Qatar te spelen voor het laatste WK van zijn carrière, deden de voetbalwereld huiveren.

Zelfs Paris Saint-Germain, die net een langetermijncontract heeft getekend, ziet dat een van zijn topspelers zijn kleding begrijpt, terwijl hij nog niet eens in de dertig is. Leonardo en de leiders van Parijs waren zo bezorgd dat ze Neymar belden terwijl hij in Brazilië verbleef, gewoon om gerustgesteld te worden. Mauricio Pochettino van zijn kant had het niet nodig. Hij was altijd kalm, althans tegenover journalisten, hij vertelde dit onverwachte nieuws op een persconferentie, aan de vooravond van de wedstrijd tegen Angers. Voor de bus van Paris Saint-Germain is het zonder twijfel mogelijk en zal het nummer 10 Parc des Princes nog lang blijven charmeren.

Neymar heeft een grote mentale kracht

« Nai is een loyaal persoon die gemakkelijk zijn gevoelens uit. Hij staat al in de schijnwerpers sinds hij jong was, hij heeft een grote mentale weerbaarheid, ik denk niet dat er problemen zijn. Soms worden dingen uit hun verband gerukt. Ik twijfel er niet aan dat Nye van voetbal houdt en ervan geniet en dat hij nog vele jaren zal blijven spelen. Neymars passie voor voetbal is gezond en dat laat hij elke dag zien ”, waarschuwde Mauricio Pochettino, voor wie het goed is om te onthouden dat dit interview al enkele maanden oud is en dat Neymar het gewoon had over de mentale vermoeidheid die hij ervaart tijdens toekomstige World Cups.

READ  Mooi gebaar van Konde naar de fan die hem aanviel op zijn shirt

Mentale slijtage wordt serieus genomen

De coach van PSG ging in ieder geval niet voorbij aan het belang van het mentale aspect van de spelerscarrière. Zeker in een tijd waarin internationale spelers steeds dichter bij de machines komen en elke drie dagen moeten spelen voor hun club of keuze. En de timing zal nooit zo zorgelijk zijn, met Brazilië tegenover Paqueta, Marquinhos of Neymar van Uruguay, slechts enkele uren voordat de Ligue 1-wedstrijden dit weekend worden hervat.