Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regering zegt dat Nederland de export van microchiptechnologie beperkt om ‘veiligheidsredenen’

De Nederlandse uitvoerende macht rechtvaardigt het besluit in termen van de “internationale en nationale veiligheid” van het land.

Via Le Figaro met AFP

Geplaatst Upgrade

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Minister van Buitenlandse Zaken Liesje Schreinmaker. BART MAAT / AFP

Nederland gaat de export verbieden van technologieën voor het maken van elektronische chips. “Beveiliging”Dat maakte de Nederlandse regering woensdag bekend na druk van Amerika Beperk de toegang van China tot technologie. “De regering is tot de conclusie gekomen dat het nodig is om de huidige exportcontrole van materialen voor de vervaardiging van bepaalde halfgeleiders uit te breiden voor de internationale en nationale veiligheid.”Dat zegt minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Nederland is Europees koploper op het gebied van machines voor het maken van chips, de elektronische componenten die essentieel zijn voor de werking van smartphones, connected cars en militair materieel. Na vorig jaar zo’n stap te hebben gezet, hebben de VS aangedrongen op exportbeperkingen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

“Lees verder – Elektronische chips: China veroordeelt het “protectionisme” van de VS.

De aankondiging van de Nederlandse regering komt minder dan twee maanden nadat premier Mark Rutte en president Joe Biden elkaar in Washington ontmoetten om de kwestie te bespreken. De exportbeperkingen zullen naar verwachting gevolgen hebben voor de Nederlandse groep ASML, Europa’s grootste fabrikant van halfgeleidermachines.

Behoud van een “unieke en leidende positie”.

De Nederlandse overheid noemde het bedrijf niet rechtstreeks, maar gaf aan dat de acties betrekking hadden op de speciale machines van de ASML-groep die bekend staan ​​als DUV (diep ultraviolet). Het doel van het uitbreiden van deze beperkingen is het voorkomen en beschermen van militair gebruik “Unieke en leidende positieDergelijke technologieën komen volgens de overheid uit Nederland.

“Lees verder – Microchips: Apple investeert extra miljard euro in München

ASML maakt ook EUV-machines (Extreme Ultra Violet), waarmee nog geavanceerdere elektronische chips kunnen worden gemaakt. Deze machines staan ​​al vermeld in een multilaterale overeenkomst die is ondertekend door zo’n veertig landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland, en die de controle regelt op de export van civiel-militaire technologieën voor tweeërlei gebruik. Bij de publicatie van haar jaarresultaten in januari drong de groep er bij regeringen op aan “Voorzichtigheid” In de chipoorlog tussen China en de VS. “We moeten oppassen dat acties met goede bedoelingen geen ongelukkige gevolgen hebben”aldus topman Peter Wennink.

ASML verwacht in 2022 een lichte daling van de nettowinst naar 5,6 miljard euro en een stijging van de omzet naar 21,2 miljard euro. In naam van de nationale veiligheid heeft Washington de afgelopen maanden de sancties tegen Chinese chipmakers opgevoerd, waardoor de inkoop van Amerikaanse technologie nu wordt geblokkeerd. China beschuldigde dinsdag de VS ervan de spanningen tussen de twee mogendheden aan te wakkeren en waarschuwde voor het gevaar “Conflict“En “Conflict”.

READ  Nederland: De koning versierd met een schilderij ter ondersteuning van de slavernij zal de gouden strijdwagen niet langer gebruiken.