Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ramp bevestigde het Franse voetbal

De ramp bevestigde het Franse voetbal

De trend is verre van gunstig voor het Franse voetbal in de UEFA-index.

Verwijder OM uit 3H De voorronde van de Champions League heeft het Franse voetbal grote schade toegebracht. En met een goede reden. Tien dagen lang stal Nederland de vijfde plaats op de UEFA-ranglijst van Frankrijk. En de kloof werd groter met het vroege falen van de Olympiërs, en daarom werd het gedoneerd aan de European League. Minder genereuze concurrentie dan C1 om de beroemde UEFA-index uit te breiden.

Aan de vooravond van de continentale kwalificatiewedstrijden bevindt Frankrijk zich op het zesde Europese niveau met een totaal van 50.747 punten terwijl het Nederlandse voetbal, vijfde, 52.400 eenheden laat zien. Daarbij komen de kwalificaties van vandaag voor Twente en Alkmaar in de Conference League. Weer geen goed nieuws. Daarom is het in de positie van de visser aan de L1-clubs om dit seizoen hun Europese campagne te doorlopen. Met één noodzaak: het beter doen dan hun Bataafse tegenhangers.

4 clubs in C1, een franchise vol gevaar

Paris Saint-Germain en RC Lens in de Champions League; OM, Rennes en Toulouse in de Europa League; En tot slot leert Lille, een play-off van de Conference League, over hun missie. Het gaat erom de Franse elite op het toekomstige continentale schaakbord te plaatsen. Dit seizoen kwalificeren de drie beste plaatsen in het Franse kampioenschap zich rechtstreeks voor de volgende editie van C1 – en de vierde krijgt toegang tot de voorrondes. Als Frankrijk op de vijfde plek in Nederland zakt, ga dan terug naar af en de tot dan geldende omstandigheden. Veel minder handig…

READ  Fluitjes en anti-Macron-slogans na 49 minuten en drie seconden spelen