Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De negende Rally de la Petite Rennes in Leysin bestaat 10 jaar

De Rallye de la Petite Reine, opgericht in 2011 en herhaald sinds 2014, is erin geslaagd zich te vestigen als een klassieker van zomerfestivals door de decentralisatie van straatkunst te regelen … per fiets, met behoud van zijn programmeergeest en fitness (Caravan Bicycle Show) ter ere van zijn sportieve wortels. De oorspronkelijke entiteit van zowel René Magritte als Claudy Criquielion, is Lessines bij uitstek niet het symbool van de alliantie tussen sport en cultuur? Het programma, in een afstand van 25 kilometer, biedt een rondleiding door de Belgische en internationale straatkunstsector, met creatieve en tijdloze uitvoeringen, maar ook een vooroordeel om kijkers te leiden naar opties die minder worden onderzocht of minder worden verwacht.

Onder het mom van fietsen heeft het Lisenos Arts Festival identiteit en consistentie gevonden op alle niveaus. Met zijn stuwende kracht kan de rally een breed en gevarieerd gebied verkennen, van het centrum tot aan de vleugels van het Vlaamse Heuvelland en de Ardennen. Het parcours stopt in 2021 op emblematische plaatsen in de omgeving, waaronder boerderijen, kerken en industriële sites zoals de oude elektriciteitscentrale van Deux-Acren. soms maanlandschappen, soms corsicaanse kliffen en porfiergroeven,” Een wereld van reuzen gevormd door mannen, is een van de uitzonderlijke etappes (zelfs voor de Lesenos), die alleen open is voor transittijd.

De Rallye de la Petite Reine, die zich ontwikkelt op het kruispunt van zacht woon-werkverkeer, sport en cultuur, heeft alles in een straatkunstfestival, behalve de naam. redelijk. Elk jaar rijden meer en meer peloton toeschouwers en entertainers over de binnenwegen van de Dendre-vallei. Er worden dagelijks twee pelotonexcursies georganiseerd om het hele kunstprogramma te verkennen. In 2020 deelden 9 op de tien toeschouwers de fiets.

READ  Patrick Lefevre: 'We laten Remco Evenepoel plezier maken'

Voor deze nieuwe editie is Tempo d’Eole een van de bedrijven die hun show, het juweel van verbeelding, denkvermogen en vindingrijkheid, zullen wijden aan de rallyweg. A.Bois, gecoproduceerd door Les Baladins du Miroir, is een legendarisch verhaal van prachtige bast, met vijf acrobaten – acrobaten, twee live muzikanten en twee paarden. Het vertelt het verhaal van een jonge houthakker die tegenover een uitgestrekte boom staat.

Milieu, maar in een andere stijl, blijft de rode draad van BV Natuur door Karel Casier en Aat Dirks (Nederland). Vanaf de top van hun biodieselkraan nemen ze de taak op zich om een ​​groenere wereld te bouwen. Begin met een boom. De twee missionarissen hadden het tot hun missie naar de natuur gemaakt, maar wisten niet zeker of de natuur haar voortbestaan ​​zou hebben ingezet op deze twee fanatici die, tussen linkervoet en groene hand, een stortvloed van ruiters en acrobatische vangsten ontketenen.

In 2021 zou je kunnen denken dat de titel Rallye de la Petite Reine is gekozen ter ere van Lola Ruiz en haar nieuwe show To Bee Queen.. De artiest speelt Queen B persoonlijk. Geconfronteerd met een bijenkorf in kokende staat, moet je hier opstaan ​​om het democratische debat de baas te worden en ons de nectar van de slingerende hangmat aan te bieden.

Voor de retroversie duikt Rallye in de tijdloze schoonheid van ballet door een witte zwaan en een zwarte zwaan te volgen, door Tsjaikovski: Le Petit Lac is een juweel van een circus ontworpen, in de woorden van de kunstenaar, Florence Cayon die rent. Op de muziek van het Zwanenmeer, herschikt in actuele en kleurrijke volgorde, vertrekken twee circusacrobaten in pas de deux, rijk aan een fascinerende nieuwigheid van beweging, breekbaarheid en ambities.

READ  Een deel van de aanbetalingen betaald door Depay?