Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse legende Marc Overmars werd van elke activiteit uitgesloten

De Nederlandse legende Marc Overmars werd van elke activiteit uitgesloten

Voormalig Nederlands international Marc Overmars, die in Nederland werd geschorst van alle voetbalgerelateerde activiteiten vanwege het sturen van seksuele afbeeldingen naar teamgenoten, werd door de FIFA wereldwijd aan dezelfde straf onderworpen.

In november 2023 werd Overmars een jaar lang verboden enige activiteit te ondernemen die verband hield met het Nederlandse voetbal, nadat hij tijdens zijn ambtsperiode sportdirecteur van Ajax Amsterdam foto's en video's van seksuele aard naar vrouwelijke werknemers had gestuurd.

Technisch Directeur van Koninklijk Antwerpen

Hij nam ontslag in februari 2022, nadat hij had toegegeven dat hij “een reeks ongepaste berichten” naar enkele van zijn collega’s had gestuurd en had verklaard dat hij zich “schaamde” voor zijn gedrag.

Een maand later werd hij echter benoemd tot technisch directeur van de Belgische club Royal Antwerp.

De Nederlandse Sportrechtbank (ISR) heeft besloten de voormalig buitenspeler twee jaar lang te verbieden enige functie te vervullen bij een organisatie aangesloten bij de Nederlandse Voetbalbond, waarvan één jaar geschorst.

“De Nederlandse Federatie heeft zich ertoe verbonden deze straf te delen met de disciplinaire commissie van de FIFA. Zij zullen dan beslissen of deze straf ook op internationaal niveau moet worden opgelegd”, aldus de Nederlandse Federatie woensdag.

Ze voegde eraan toe: “De zaak is nu afgehandeld en de tuchtcommissie heeft besloten de straf te verlengen.”

Een succesvolle carrière als speler en daarna als coach

Marc Overmars is sinds 2012 sportief directeur van Ajax en hij heeft op zijn niveau deelgenomen aan de recente successen die de Amsterdamse club boekte, met name tijdens het Europese epos in de Champions League in 2019 (halve finales) of tijdens de laatste wedstrijd. in het toernooi. Europa League 2017.

READ  Tennis: Arlonais Eric Lingg, vice-wereldkampioen

Marc Overmars was als speler in de jaren negentig een populaire flankspeler en in 1995 won hij met Ajax de prestigieuze Europese Clubcup. Ook werd hij drie keer landskampioen.

Hij verhuisde naar Engeland en vervolgens naar Arsenal, waar hij in 1998 de Premier League-titel won, voordat hij in 2000 werd verkocht aan de Spaanse club Barcelona.

Hij nam met het Nederlands elftal deel aan de WK-finales van 1994 en 1998 en eindigde met 4H Rang.