Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse held is bekend!  -Sport.fr

De Nederlandse held is bekend! -Sport.fr

Zondag won Eindhoven van Sparta Rotterdam (4-2) en bevestigde daarmee de vijfentwintigste titel in de geschiedenis. De crisis van historische rivaal Ajax Amsterdam heeft de toegang van Boeren tot de beker enorm vergemakkelijkt.

Bijna een perfect seizoen. De mannen van Peter Bosz – voormalig coach van Lyon in 2021-2022 – leden dit seizoen slechts één nederlaag in de Eredivisie en hadden slechts één punt nodig om te winnen. Eindhoven bevestigde de overwinning met een 4-2-zege op Sparta Rotterdam. Met 27 goals en 15 assists was spits Luuk de Jong een van de architecten van deze bekroning, net als de 21-jarige Belgische flankspeler Johan Bakayoko (31 wedstrijden, 12 goals) of de 26-jarige Fransman. De Olivier Buscagli-jaren, nadat Niçois zichzelf als een vaste waarde in de verdediging van Boeren had gevestigd.

De Nederlandse club verliet ook op briljante wijze de groepsfase van de Champions League (in een moeilijke groep met Arsenal, Sevilla en Lens), voordat hij in de achtste finales ternauwernood werd uitgesloten door Borussia Dortmund. Ondanks alles keerde de glimlach terug bij PSV Eindhoven, nadat het de afgelopen drie seizoenen tweede werd achter outcast Ajax Amsterdam en vorig jaar achter Feyenoord.

Historisch vijandelijk falen

Dit seizoen streden twee ploegen om de titel: Boeren en Feyenoord. Maar waar zijn de Amsterdammers? Het antwoord is verrassend: op de vijfde plaats, ver van dit duel. Opnieuw stak Ajax Amsterdam de kop op en de start van het seizoen verliep chaotisch. Hij flirtte een aantal dagen met de rode zone voordat hij langzaam maar zeker terugkeerde naar succes. De resultaten zijn niet de meest verontrustende. Achter de schermen was de chaos nog pijnlijker door het gedwongen aftreden van topmanagers, verdacht van ernstige financiële misdrijven. De deur stond dus open voor Eindhoven. Proficiat aan de kampioen!

READ  Motor 'Radio Paddock': Kazachstan afgelast, piloten gaan met F1 naar Engeland