Atalanta was geschokt voordat ze OM in de Europa League vonden

De club uit Bergamo wist maandag tijdens speeldag 35 ternauwernood Salernitana, de onderste van de Serie A, te verslaan.

Atalanta profiteerde maandag aan het einde van de 35e speelronde van de 2-1 overwinning op Salernitana, de onderste van de Italiaanse tweede divisie volgend seizoen. Drie dagen voordat Marseille werd verwelkomd in de tweede etappe van de halve finale van de Europa League, nam Atalanta in de 18e minuut 90 minuten lang de leiding. Gianluca Scamaca, die de openingstreffer scoorde in de heenwedstrijd van de halve finale van de C3 in Marseille (1-1), maakte in de 57e minuut gelijk met zijn zevende doelpunt in alle competities gedurende een maand. Teun Koopmeiners zette zijn ploeg zes minuten later op voorsprong.

Door dit succes kan “Dea” tegen AS Roma (beide 60 punten, maar één wedstrijd minder voor Atalanta) terugkeren naar de vijfde plaats in het klassement van de Italiaanse competitie, de laatste Champions League-kwalificatiewedstrijd.

Gasperini draait

Gian Piero Gasperini koos ervoor om zijn hoofdspelers achterwege te laten en voerde zes wijzigingen door ten opzichte van de ploeg die vorige week meedeed in Marseille. Eén van deze wijzigingen was nodig vanwege een dijbeenblessure van de Bosnische verdediger Sead Kolasinac, die tegen Marseille niet inzetbaar zal zijn. Gasperini gaf na de wedstrijd aan dat aanvoerder Rafael Tolui, die de heenwedstrijd miste met een spierprobleem, weer beschikbaar kon zijn. “We hebben vertrouwen in onszelf, maar we zullen donderdag een hele goede wedstrijd moeten spelen en voorzichtig moeten zijn. Het bereiken van deze finale zou fantastisch en historisch zijn voor onze club en voor de hele stad, die extatisch is voordat ze Marseille ontvangt.“, legde de Italiaanse technicus uit.

READ  FIFA 22 onthult de lijst met de beste spelers (Renard op het podium)