Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De juiste woorden” van Pierre Sage tijdens de pauze bij Lyon

“De juiste woorden” van Pierre Sage tijdens de pauze bij Lyon

Na in de eerste helft met 2-0 achter te staan ​​tegen Lille wist Lyon in de tweede helft het duel om te draaien en na een gek scenario uiteindelijk met 4-3 te winnen. Alexandre Lacazette keerde terug naar de rusttoespraak van Pierre Sage om de groep aan te vullen.

Lyon werd maandagavond verrast in de eerste helft van de wedstrijd tegen Lille. 2-0 achter, niet in staat om op doel te schieten, met de rug tegen de muur. Maar Pierre Sage slaagde erin zijn groep in de eerste helft terug te winnen en met 4-3 te winnen. “De coach sprak de hele tijd en ik had geen tijd om iets te zeggen”, legde Lyon-aanvoerder Alexandre Lacazette na de wedstrijd uit aan Prime Video.

“Hij had goede woorden en vertelde ons dat we nu niet kunnen opgeven als we bedenken waar we vandaan komen”, voegt Lacazette toe. “Hij had de juiste en bruikbare woorden om de ploeg wakker te schudden. (…) Toen we terugkwamen van de eerste helft voelden we dat er iets kon gebeuren. De coach vertelde ons dat het derde doelpunt belangrijk zou zijn.” Het derde doelpunt werd in feite gescoord door Said Benrahma en bracht OL nieuw leven in.

“We dachten bij onszelf: ‘Misschien was het verhaal te goed.'”

“Er is geen recept”, zei Pierre Sage na de wedstrijd, terwijl hij de vele wedstrijden uitlegde die zijn team dit seizoen heeft weten te winnen. “Het enige dat we in de eerste helft tegen elkaar zeiden en aan het einde van de wedstrijd opnieuw zeiden, is dat als er nog een beetje zuurstof over is, er leven is, en als er leven is, is er hoop.” Je kunt dus beter alles geven.

READ  De Union Purdue Beagle pakt Lyon en gaat door naar de halve finale

De Lyon-coach twijfelde ondanks alles aan het einde van de wedstrijd. “Toen we weer op 2-2 kwamen en het werd 3-2, zeiden we tegen onszelf: misschien was het verhaal wel heel goed geweest, maar nee, we hadden nog steeds de middelen die nodig waren.” Net als de afgelopen weken tegen Monaco, Brest, Toulouse en Montpellier kon Lyon op het einde van de wedstrijd het verschil maken. Meestal nu.

Belangrijkste artikelen