Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ‘morele overwinning’ van de gematigden is om de volgende regering van Nederland vorm te geven

Het kan maanden duren om een ​​coalitieregering in Nederland te vormen, dus Mark Rutte en zijn nieuwe “beste vriend” Sigrid Cock waren verrast om serieus te worstelen na de verkiezing van afgelopen vrijdag – 24 uur later door de kiezers bijeengebracht.

Met alle gemakken van een leider die drie keer premier is geweest, heeft Rutte zijn vertrouwde rol als ringmeester al neergelegd en partijen aangespoord om de onderhandelingen te bespoedigen zodat een nieuwe regering zich kan richten op de coronavirusepidemie en de economie weer kan opbouwen. .

Toen de leiders van de zeven grote partijen donderdagmiddag in een bewonderenswaardig tempo de twee “sherpa’s” ontmoetten, was het hun taak om ze af te leiden naar een werkbaar regeerakkoord, dat al op de een of andere manier anders was.

Waarom? Dit komt omdat, ondanks de gemakkelijke voorspellingen van Rutte’s Liberale Partij, hun coalitiepartners, de D66, tot het laatste moment versnelden en de extreemrechtse Vrijheidspartij van Kirt Wilders naar de derde plaats duwden – een hoofdartikel in “The Moral Victory” -verkiezingen.

De term ‘morele overwinning’ is interessant omdat het suggereert dat hun leiders, D66 en Cock, die al meer dan zes maanden in functie zijn, een soort erkenning verdienen, evenredig met de omvang van hun overwinning, in 24 zetels in het parlement met 150 zetels. Al een betrouwbare winst van vijf in 2017.

Moet die morele overwinning bijvoorbeeld als gelijk worden beschouwd aan die van de liberalen in de coalitieonderhandelingen voor D66, ondanks Rutte’s glimmende nieuwe mandaat van 35 nieuwe zetels?

Dit is een serieus idee voor degenen die politiek nog steeds zien als een nulsomspel.

READ  In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.