Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning en koningin van Nederland reizen per trein naar Graz in Oostenrijk

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden begonnen woensdag 29 juni aan hun derde en laatste bezoek aan Oostenrijk. Na twee dagen Wenen bereikte het Nederlandse koningspaar Graz. De vorsten gaven de voorkeur aan meer milieuvriendelijke vervoerswijzen boven de lucht, en Willem-Alexander en Maxima reisden per trein naar de tweede stad van het land.

Lees verder: Koningin Máxima draagt ​​haar paviljoen-tiara en smetteloze Stella McCartney-jurk naar een staatsfeest in Oostenrijk

Willem-Alexander en Maxima komen met de trein aan in Graz

Ongeveer 200 kilometer scheiden Wenen van Graz. Graz, de hoofdstad van Stiermarken, is met 290.000 inwoners de op één na grootste stad van Oostenrijk. Tegenwoordig is de meest populaire stad onder Oostenrijkse studenten een van de oudste steden van het land. De spoorlijn die Graz verbindt met de steden van Noord-Italië is de eerste in Europa.

De koning en koningin van Nederland overhandigen hun kaartjes aan een conducteur in een trein naar Graz (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Lees verder: Tweede dag in Wenen voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima der Nederlanden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen woensdagochtend met de trein naar Graz. De koning en de koningin werden vergezeld door de Oostenrijkse president Alexander von der Bellen en First Lady Doris Schmidauer. Ook de Oostenrijkse minister van Economische Zaken en Werkgelegenheid Martin Kocher en de Oostenrijkse minister van Klimaat, Transport en Innovatie Leonor Küssler zaten in de trein naar Graz.

De Nederlandse regering is voor een driedaags officieel bezoek naar Oostenrijk gegaan. De eerste twee dagen van het bezoek werden in Wenen doorgebracht. Het duurt 2,5 uur met de trein van Wenen naar Graz. Tijdens de reis is er voor de soeverein geen sprake van om het landschap te bewonderen. Aan boord: besprekingen met Oostenrijkse ministeriële vertegenwoordigers en directeur van de Oostenrijkse spoorwegen. De koning en koningin moesten hun ticket laten zien bij het inchecken aan boord.

READ  Paarden van de Republikeinse Garde in Nederland

Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, zal samen met de Nederlandse delegatie deelnemen aan deze laatste dag in Oostenrijk. In de trein bereidden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich ook voor op de bezoeken die hen die dag te wachten stonden.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima komen aan in Graz (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Lees verder: Koningin Máxima maakt een sensationeel optreden in haar capejurk met diagonale strepen tijdens een concert in Wenen.

Overdag bezoeken de Koning en Koningin het autobedrijf AVL, dat onderzoek doet naar de toekomst van mobiliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. In de middag bezoeken ze het eiland Murinsel, waar ze vertellen over lessen die Nederlanders de Oostenrijkers kunnen leren over duurzaam bewegen en fietsen. Ten slotte zullen de koning en de koningin in het kasteel in Schlossberg hun verblijf in Oostenrijk voor de laatste keer in het panorama beëindigen met een vogelvlucht van Graz.

Nicolas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in royaltynieuws. Nicholas is nu hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]