Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Staking legt spoorvervoer in Nederland lam – Labass.net

Staking legt spoorvervoer in Nederland lam – Labass.net

De Nederlandse spoorwegmaatschappij annuleerde dinsdag al zijn treinen omdat het personeel in staking ging om een ​​voor inflatie gecorrigeerde loonsverhoging te eisen, waardoor het verkeer van honderdduizenden stedelijke gebruikers werd verstoord.

De oproep tot staking is ook bedoeld om het personeelstekort aan te pakken dat ontstond in de nasleep van de Covid-19-crisis nadat de gesprekken om tot overeenstemming te komen met de directie van de nationale spoorvervoerder NS mislukten.

Na de afgelopen drie dagen kleine stakingen te hebben waargenomen, richtten spoorwegarbeiders zich dinsdag op de stad Utrecht.

Er waren alleen treinverbindingen tussen Amsterdam en de luchthaven Schiphol en tussen Brussel, Parijs en Londen.

‘Vanwege de staking rijden er vandaag (dinsdag) geen NS-treinen in Nederland’, schalden reizigers door de luidsprekers van Nederlandse stations. In dit land reizen echter dagelijks meer dan 620.000 mensen met de trein.

Vakbonden eisen loonsverhogingen in lijn met het huidige inflatiepercentage, dat vandaag voor het eerst sinds de jaren zeventig meer dan 10% bedraagt.

Vakbonden willen duidelijk een minimum uurloon van 14 euro per maand plus 100 euro per maand. Ze eisen betere arbeidsomstandigheden en werving van NS-personeel voor de invulling van 1.400 vacatures.

READ  In Nederland stelt een minister voor om werkloze jongeren uit de buitenwijken van Frankrijk in dienst te nemen...