Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning der Nederlanden is de sociale kloof weer vergeten

Tijdens een bezoek aan een wedstrijd van het nationale voetbalelftal aarzelde Willem-Alexander niet om voorbijgangers de hand te schudden, wat niet de eerste fout van de koning was.

Donderdag een bezoek aan de mooiste “Oranjestraat” van het land, volledig versierd in de kleuren en onrust van het nationale team voor de EK-wedstrijd Nederland / OostenrijkKoning Willem-Alexander schudde handen en negeerde sociale afstand. Deze nieuwe fout komt op de hielen van een reeks fouten die de Nederlandse vorst maakte tijdens de periode van beperkingen tegen de regering-19 in Nederland, die zijn populariteit ernstig ondermijnden.

Tijdens een bezoek aan de Marquezstraat in Den Haag op donderdag, werd hij uitgeroepen tot “de mooiste oranje straat” van Nederland, verblind met versieringen ter ere van het nationale team, en de Nederlandse koning negeerde en schudde de hand van de regels van sociale afstand die in uitwerking in het hele land. Willem-Alexander stak zichzelf opnieuw in brand, waarbij verschillende ministers in de aftredende regering erop aandrongen dat iedereen zich aan de regels van sociale uitsluiting zou houden.

Niet de eerste fout

In augustus toonde een foto op sociale media dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima poseren met een Grieks restaurant op het eiland Milos, de sociale afstand niet respecteren en geen masker dragen in een afgesloten ruimte, wat twee activiteiten in Nederland vereist. Toen de koninklijke familie in oktober voor een vakantie naar Griekenland reisde, maakten ze volgens waarnemers een nog grotere fout in het vonnis, nadat het land gedeeltelijke controle had opgelegd.

Het koninklijk paar keerde een dag na aankomst in Griekenland terug na een ruzie in Nederland toen reisgegevens openbaar werden gemaakt. Het koninklijk paar verontschuldigde zich later in een video, maar volgens een onderzoek daalde het vertrouwen van de burgers in de koning tot 47% in december en 57% in april. Volgens de Ipsos-enquête bedroeg het vertrouwen in koning Willem-Alexander in april 2020 76%.

READ  Covid-19: "Gedeeltelijke gevangenisstraf" bevolen in Nederland

De Nederlandse regering zal naar verwachting vrijdag verdere versoepelingen aankondigen, waardoor het dragen van een masker – met inachtneming van de sociale afstand – niet meer nodig is en een aanbeveling voor telecommunicatie wordt afgerond.