Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De journalist die na de wedstrijd bij nieuwe incidenten werd verslagen door Marseille Ultras

De journalist die na de wedstrijd bij nieuwe incidenten werd verslagen door Marseille Ultras

Terwijl de incidenten tussen fans zaterdag de dag voor en voor de wedstrijd tussen Ajaccio en OM plaatsvonden, werd op de laatste dag van de Ligue 1 een journalist na de wedstrijd in elkaar geslagen door Marseille Ultras.

De wedstrijd voor de wedstrijd was spannend, maar er deden zich nog meer incidenten voor na de finaledag van de Ligue 1-ontmoeting tussen Ajaccio en OM op zaterdagavond. Honderd Marseille-supporters zaaiden paniek bij het Total-station onder het stadion, terwijl sommige atleten niet langer onder bewaking stonden. Ze intimideerden enkele Ajacciens, die hun toevlucht hadden gezocht in het benzinestation, en sloegen met name een journalist van de Franse televisie nadat ze hem hadden bedreigd omdat hij aan het filmen was.

De man, in de vijftig, was in het gezicht geslagen, legt een Samoaans lid uit. Zijn gezondheid zou geen probleem zijn, maar hij was geschokt. Zijn camera was opzettelijk gesaboteerd.

Incidenten bij aankomst van Marseille in het stadion

Na de botsingen van de vorige dag braken er voor de aftrap nieuwe incidenten uit. fans OM Ze waren veel talrijker dan de 450 die gewoonlijk zijn toegestaan, en er vonden botsingen plaats met stewards en ultra’s van Ajaccio. Verschillende getuigen beweren tientallen jonge Corsicaanse ultra’s onverdraaglijke racistische opmerkingen te hebben horen maken.

De spanningen liepen op in Stade François Coty toen supporters van Marseille onder traangasvuur arriveerden. Een groep van ongeveer dertig Ajaccio-aanhangers naderde en de beledigingen begonnen binnen te rinkelen. En sommigen van hen waren racisten (“Alexisirs, allemaal zonder papieren”). Ik hoorde ook het gehuil van apen.

READ  LIVE - Covid-19: Frankrijk bijna 1.000 patiënten op intensive care

De belangrijkste artikelen