Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – PSG-CLERMONT: Kai mist volledig de gelijkmaker voor Auvernate, Paris was hot

LIVE – PSG-CLERMONT: Kai mist volledig de gelijkmaker voor Auvernate, Paris was hot

De vrije trap van Messi is gevaarlijk

Lionel Messi probeert met een vrije trap van 25 meter de patrijspoort van Mory Diaw te vinden maar de bal gaat net over de kooien van Clermont.

Kai mist de strafschop volledig!

Wat een grote verspilling van de aanvaller van Claremont. Het mist volledig het kader van Gianluigi Donnarumma. Paris Saint-Germain doet het erg goed.

Handgemaakte Zaïre Imre! Sanctie op Claremont

Thomas Leonard zet in deze ontmoeting opnieuw een strafschop. Warren Zaire-Emery maakt een onhandige hand en geeft Claremont de kans om terug te komen.

Ekitiké mist zijn gebaar

De Parijse spits verloor zijn been toen hij dicht bij de kooien van Maury Diaw stond. Het wordt ook gefloten door een deel van het Parc des Princes.

Messi mist zijn schot en fluit

Lionel Messi pakt zijn kans van buiten het strafschopgebied en mist zijn poging. Op de tribunes van het Parc des Princes dalen enkele fluitjes neer.

Mbappé pakt geel

De Parijse aanvoerder sleept vrijwillig zijn voet op Seidu en pakt logischerwijs een gele kaart.

Cham Donnarumma vraagt

De spelmaker van Clermont is nog steeds gevaarlijk en schiet de bal maar Gianluigi Donnarumma vangt de bal. Wat een eerste half uur!

Wat een kans voor Claremont!

Cham en Rachani verenigen zich en worden uiteindelijk geraakt, maar missen het doel van Donnarumma. Wat een kans voor de Auvergnats die binnen twee minuten terug hadden kunnen komen.

Een enorme fout van Verratti doet alles herleven

Marco Verratti maakte een grote fout toen hij zich wilde overgeven aan zijn doelman, maar Johan Justin dook naar binnen en duwde in het net.

Mbappé voegt zijn 29e doelpunt dit seizoen toe

De Fransman vergiste zich niet in Maury Diaw en zette hem op het verkeerde been. Dan loopt hij naar de bank en pakt het shirt van Sergio Rico.

Hakimi krijgt een penalty!

De Marokkaan betreedt het strafschopgebied en verslaat Seydou voordat hij in elkaar zakt. Thomas Leonard neemt de tijd, maar wijst uiteindelijk naar een strafschop.

READ  Om: Grote spanning tussen Marcelino en Harit na het laatste fluitsignaal

Ramos tekent zijn vertrek met een doelpunt!

De Spaanse verdediger kopt knap dit keer net buiten het bereik van Morey Diaw! Het Parijse publiek maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de 16e speelminuut een schattige foto van Sergio Rico te posten.

Diao is er nog steeds!

Mory Diaw pakte vanaf het begin van deze ontmoeting de handschoenen met een majestueuze nieuwe parade om Mbappé terug te winnen die Lionel Messi perfect diende.

Diaw blokkeert de aanval van Messi

Lionel Messi waagt zijn kans bij de ingang van het strafschopgebied, maar Mauri Diao redt prachtig.

Borges krijgt de eerste hoekschop

Clermontuis begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste corner van de avond binnen na een voorzet van Borges.

Ekitiké schot geblokt

De Parijzenaars tonen zich in cijfers op een tafel die eindigt met een treffer van Hugo Ekitiké die wordt geblokt door de backkeeper van Clermont.

Doel geannuleerd!

Parijs doet het goed! Rachani raakte de bal met zijn hand op het doel van Kii, en de video-assistent-scheidsrechter genaamd Thomas Leonard annuleerde het doelpunt van Overnats.

Kayi opent de score!

Paris werd in het begin van de wedstrijd verrast met een voorzet van Cham aan de tweede paal richting Kei, die voor Picciapo lag.

Eerste treffer

Het zijn Clermont en Cham die het als eerste proberen in dit segment met een zeer verpletterend schot.

Laten we naar het Parc des Princes gaan!

Paris Saint-Germain en Clermont beginnen deze laatste ontmoeting van het Ligue 1 seizoen 2022/2023 met de nieuwste Lionel Messi en Sergio Ramos.

Campos: We hebben nog geen beslissing genomen over de coach

Luis Campos op Canal + Foot, over het vertrek van Ramos en Messi: “We hebben lang over zijn toekomst gesproken en zijn tot deze beslissing gekomen om afscheid te nemen van geweldige voetballers. Het leven gaat door”.

READ  "Het doet pijn", zei De Vries na diskwalificatie bij Alpha Tauri

Over Christophe Galtier: “We zullen een definitieve beoordeling maken van alle wedstrijden, niet alleen wat betreft de coach maar het hele team, welke spelers moeten blijven en wie moeten vertrekken. We zullen de juiste timing zien om het te doen. Ze vertrekken dit seizoen.”

Het spel begint over 10 minuten

De laatste ontmoeting van de Franse kampioenen van het Ligue 1-seizoen begint over 10 minuten! Paris Saint-Germain verwelkomt Clermont.

Galtear’s vijftigste en laatste wedstrijd

Naast Lionel Messi en Sergio Ramos speelt ook Christophe Galtier zijn laatste wedstrijd voor Paris. In 49 optredens in alle competities heeft de voormalige AS Saint-Etienne-baas een recordwinstpercentage van 69%, de vierde beste na Unai Emery (76%), Thomas Tuchel (75%) en Laurent Blanc (73%).

Samenstelling Parijs

Ramos en Messi-houders in hun laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain

Donnarumma – Danilo Ramos, Picciabu – Zaïre – Emery Vitinha, Verratti, Hakimi – Messi, Ekitec Mbappe.

Het verbazingwekkende geval van Claremont

Overnats kreeg in de Ligue 1 een klein doelpunt tegen van buiten het dak, terwijl deze ontmoeting op zaterdagavond bij Paris Saint-Germain de laatste van het seizoen is.

De laatste drie onderlinge wedstrijden waren moeilijk voor Claremont

Wanneer PSG tegenover Clermont staat in de Ligue 1, gaat het elke keer grotendeels in het voordeel van de Parijzenaars die met 4-0, 6-1, 5-0 hebben gewonnen in de laatste drie wedstrijden tussen de twee partijen.

samenstelling van Clermont

Hier is de basisopstelling van Claremont: Diaw-Wetica, Cofres, Seydou-Zivani, Justin, Gonalons, Borges-Cham, Rachani-Kiye.

PSG-configuratie

De samenstelling van PSG viel tegen. Marquinhos begint op de bank. Messi en Ramos zijn hoofdrolspelers in hun laatste wedstrijd met Parijs: Donnarumma – Pereira, Ramos, Pichiappo – Hakimi, Vitina, Verratti, Zaïre Emery – Messi, Iquitec, Mbappe.

Spelers van Paris Saint-Germain dragen shirts van Sergio Rico

Sergio Rico verkeert nog steeds in ernstige toestand na zijn ongeval. Om hun teamgenoten een idee te geven, arriveren de spelers van Paris Saint-Germain in het Parc des Princes in een rallytrui met de naam van de doelman erop. Soepelvallende truien zijn ook beschikbaar in de kleedkamer.

READ  De Nederlandse international Davey Propper was de voetbalwereld beu en maakte op dertigjarige leeftijd een einde aan zijn loopbaan

Paris Saint-Germain kondigt het vertrek van Messi aan

Net als bij Sergio Ramos op vrijdagavond kondigde Paris Saint-Germain het vertrek aan van Lionel Messi. De Argentijn is aan het einde van zijn contract en zal Parijs daarom gratis verlaten.

“Na twee seizoenen in de hoofdstad eindigt het avontuur tussen Leo Messi en Paris Saint-Germain aan het einde van het boekjaar 2022-23. De club wenst Leo met een zekere genegenheid meer succes voor de rest van zijn carrière.” schrijft Paris Saint-Germain.

“Bedankt aan de club en aan de stad en de mensen van Parijs voor deze twee jaar. Ik wens hen het beste voor de toekomst”, zei Messi in de verklaring van de club.

De laatste wedstrijd voor Ramos, Messi en Galtier

Deze wedstrijd is tevens het laatste optreden in het Parc des Princes van Christophe Galtier als coach van een Parijzenaar en Lionel Messi. Maar ook Sergio Ramos in de kleuren van de Franse kampioen. Tegen het einde van het contract aan het einde van het seizoen zou de Spanjaard niet verlengen en kondigde de club zijn vertrek aan.

Meer info hier…

Welkom allemaal!

Hallo, en welkom bij het live commentaar op de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Clermont. Dit is een ontmoeting voor de laatste dag van de Ligue 1. De club uit de hoofdstad is al kampioen van Frankrijk en verwelkomt een aantrekkelijk Clermont-team dat erin is geslaagd om ervoor te zorgen dat ze nog een tijdje bij de elite blijven.