Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Johnson Group winkelt in Nederland – bedrijven

De Johnson Group winkelt in Nederland – bedrijven

Het Limburgse bedrijf, al actief in de bouw van cleanrooms, neemt laboratoriummeubelfabrikant Vinitex over.

De Johnson Group is een familiebedrijf in de bouwsector gevestigd in het Limburgse Sonnhoven. Het vestigde zich al heel vroeg in een reeks innovatieve gebieden, waaronder: Cleanrooms worden gebruikt door technologiebedrijven Gebouwen met een laag deeltjesgehalte zijn vereist. Johnson heeft hiervoor de dochteronderneming Johnson Cleanrooms opgericht, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van cleanrooms. De operatie stelt nu 57 mensen tewerk en genereert een omzet van 30 miljoen euro. Het is gelegen in Zonhoven, Charleroi en Mechelen.

Het bedrijf heeft zijn aanbod nu afgerond met de overname van het Nederlandse bedrijf Winitex. Gespecialiseerd in laboratoriumapparatuur (afzuigkappen, afzuigarmen, opbergboxen en meubelen). Dankzij de overname van deze sterk complementaire activiteit, die 12 miljoen euro omzet vertegenwoordigt, hoopt de Johnson Group haar internationale groei te versnellen, vooral richting Duitsland en Nederland, waar Vinitex actief is. “We zijn allebei familiebedrijven met hetzelfde DNA, we hebben hetzelfde bedrijfsmodel en hebben het volste vertrouwen in de kracht en expertise van onze mensen, zegt Nadia Johnson, Group CEO. Dus we geloven dat de overname op alle fronten een succes is.” De twee bedrijven waren al ingeschakeld om samen te werken aan bepaalde projecten.

De Johnson Group bestaat 50 jaar. Er werken 735 mensen, voornamelijk in Vlaanderen maar ook daar Er zijn vestigingen in Brussel en Charleroi (De ontwikkeling van biotechnologieën in Wallonië en in Nederland en Portugal staat ongetwijfeld los van elkaar.

De Johnson Group is een familiebedrijf in de bouwsector gevestigd in het Limburgse Sonnhoven. Het vestigde zich al heel vroeg op innovatieve gebieden, waaronder cleanrooms die worden gebruikt door technologiebedrijven die ruimten met een laag deeltjesgehalte nodig hebben. Johnson heeft hiervoor de dochteronderneming Johnson Cleanrooms opgericht, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van cleanrooms. De operatie stelt nu 57 mensen tewerk en genereert een omzet van 30 miljoen euro. Het is gelegen in Zonhoven, Charleroi en Mechelen. Het bedrijf vervolledigt nu zijn aanbod met de overname van het Nederlandse bedrijf Vinitex, gespecialiseerd in laboratoriumapparatuur (afzuigkappen, afzuigarmen, opbergkasten en meubilair). Dankzij de overname van deze sterk complementaire activiteit, die 12 miljoen euro omzet vertegenwoordigt, hoopt de Johnson Group haar internationale groei te versnellen, vooral richting Duitsland en Nederland, waar Vinitex actief is. “We zijn allebei familiebedrijven met hetzelfde DNA, we hebben hetzelfde businessmodel en hebben het volste vertrouwen in de kracht en expertise van onze medewerkers”, zegt Group CEO Nadia Johnson. We hebben er dus alle vertrouwen in dat de overname op alle fronten een winnaar is. ” De twee bedrijven werkten al samen aan enkele projecten.De Johnson Group bestaat al 50 jaar. Het stelt 735 mensen te werk, voornamelijk in Vlaanderen maar heeft vestigingen in Brussel en Charleroi (de ontwikkeling van biotechnologieën in Wallonië is daar niet nieuw), evenals in Nederland en Portugal.

READ  Nederland beteugelt CO2-uitstoot luchthavens - EURACTIV.com