Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cybercriminaliteit in Nederland is sinds 2019 verdrievoudigd – EURACTIV.com

Nederland rapporteerde in 2022 in totaal 13.949 cybercriminaliteit, bijna drie keer zoveel als in 2019.

In 2019 werden in Nederland 4.715 gevallen van cybercrime gemeld; Ze zullen stijgen tot 13.949 in 2022, bijna een verdrievoudiging van het aantal, aldus de krant ADVERTENTIE. Ter vergelijking: het aantal overvallen, diefstallen en mishandelingen is nog nooit zo laag geweest.

“We zien een sterke groei bij jongeren. De kennis die nodig is om online misdaden te plegen, wordt breed gedeeld en het is gemakkelijk om dit vanuit huis te doen.”gezegd ADVERTENTIE Operationeel Specialist Nationale Politie René Midag.

De heer Middock zei ook dat de pandemie van Covid-19 een rol speelde. Sterker nog, mensen worden gedwongen thuis te blijven, ze worden beschermd tegen criminaliteit. Tegelijkertijd is er een sterke toename van online oplichting en oplichting, die blijft groeien.

Het Nationaal Cyber ​​Security Centrum, het Centrum voor Digitaal Vertrouwen en het Cyber ​​Security Incident Response Team voor Digitale Dienstverleners gaan de komende jaren samensmelten tot een knooppunt van expertise en informatie.Verbeteren van de digitale weerbaarheid van NederlandDat maakte de Nederlandse regering afgelopen september bekend.

“We moeten onze digitale weerbaarheid en het vermogen om cyberaanvallen af ​​te weren verbeteren”Dat zegt minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius in een persbericht van de Nederlandse regering.

READ  De grootste groei in de markt voor niet-verbonden betaalterminals tegen 2027