Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De geboorte van een fietsland: hoe Nederland zijn fietsland opnieuw heeft uitgevonden

De geboorte van een fietsland: hoe Nederland zijn fietsland opnieuw heeft uitgevonden

Nederland is het eerste voorbeeld van een fietsland ter wereld geworden. Tegenwoordig heeft het land meer fietsen dan inwoners, en zelfs de premier van het land fietst naar het werk.

In 2018 werd ruim een ​​kwart van de verplaatsingen per fiets gemaakt; In schril contrast met het VK, Frankrijk en Ierland is dit cijfer minder dan 5% van de reizen. Voor ritten van minder dan 7,5 kilometer loopt dit op tot een derde.

Hoe heeft Nederland het voor elkaar gekregen om 23 miljoen fietsen te huisvesten en te voorzien?

In de jaren zeventig werden Nederlandse steden, net als de meeste Europese steden, overspoeld met auto’s. De snelste toename van het aantal auto’s was in de jaren zeventig 100 auto’s voor 500 mensen.

De Nederlandse wegen, waarvan er vele in de Middeleeuwen zijn aangelegd, waren niet berekend op dergelijk verkeer en de gevolgen waren ernstig. In 1971 kwamen meer dan 3.000 mensen om het leven door voertuigen, waarvan bijna 500 kinderen. Dit leidde tot een beweging genaamd “”.Stop Kindermoor” (Stop Kindermoord in het Frans – Aantekening voor de leerkracht)

De reactie van het publiek op deze cijfers viel samen met de oliecrisis van 1973, toen enkele leden van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) de productie verlaagden en exportverboden naar sommige landen oplegden.

Stedenbouw ontworpen voor fietsen: auto’s zijn te gast

De belangrijkste stap die de Nederlandse overheid heeft gezet om mensen te stimuleren om te fietsen, is de creatie Enkele kilometers fietspaden. Tegenwoordig zijn er meer in Nederland 35.000 km fietsroutes ; Ter vergelijking: het wegennet van het land is slechts 140.000 km lang.

READ  Voletic Digital Ocean Networker is gevestigd in Westfield Mall, Nederland en Westfield Mall, Nederland

Maar Nederland stopte daar niet. Het land heeft een reeks wegen die worden gebruikt door auto’s en fietsen, waarbij fietsen voorrang hebben. Op veel straten vind je wegwijzers “fietsstraat auto te gast”kan worden vertaald als “Auto’s genoemd”.

De banen De Nederlander is een ander voorbeeld van zeer fiets- en voetgangergeoriënteerde stadsplanning. Zo’n 60% van de rotondes in Nederlandse steden heeft een vrijliggend fietspad dat rond de rotonde loopt en de afritten kruist.

Veel kruispunten zijn opnieuw ingericht om de risico’s voor fietsers te verkleinen. Afhankelijk van de maximaal toegestane snelheid op de weg vóór de kruising, moeten fietspaden dichter bij de rijbaan komen om de zichtbaarheid te verbeteren of uit de weg gaan zodat auto’s kunnen afslaan voordat ze een fietspad oversteken. Waar voertuigen vanaf een hoofdweg een zijstraat inslaan, waarbij voorrang wordt gegeven aan fietspaden, worden deze rijstroken verhoogd zoals aangegeven.

Naast het ontwerpen van steden en wegen om fietsers veilig van punt A naar punt B te laten komen, hebben ambtenaren geïnvesteerd. Fietsenstalling. In 2019 bouwde de Nederlandse stad Utrecht de grootste fietsenstalling met meerdere verdiepingen ter wereld met 12.500 plaatsen.

Het land heeft ook gewerkt aan een soepele overgang tussen verschillende vervoerswijzen, waarbij de meeste stations nu ruimte hebben voor fietsen. Bovendien hebben sommige treinen speciale rijtuigen voor fietsen of stoelen.

Voordelen van een “Fietsnatie” zijn.

Het is gemakkelijk in te zien waarom landen over de hele wereld zich haasten om het Nederlandse succes te evenaren. Een onderzoek uitgevoerd in 2016 De waarde van fietsen in Engeland blijkt niet alleen gunstig te zijn voor fietsers, maar ook de productiviteit te verbeteren, een positieve sociale impact te hebben en gezondheidsgerelateerde kosten voor de staat te verminderen.

READ  De staking bracht het treinverkeer tot stilstand

Een recent rapport van Conclusie De exportwaarde van de Nederlandse fietsindustrie wordt geschat op 1,2 tot 3,8 miljard euro per jaar. De productie, verkoop, onderhoud en verhuur van fietsen heeft 13.000 voltijdbanen in het land.

Nederland wil de komende tijd niet vertragen. Vorige maand maakte de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat bekend dat hij de komende tweeënhalf jaar 100.000 mensen wil laten fietsen.

Ambtenaren overwegen ook hoe ze fietsen kunnen verstrekken aan meer dan 200.000 kinderen en jongeren.

Een hoop voor andere naties

Waar Nederland een pionier is, laten andere landen en steden zien dat ze het fietsen snel kunnen omarmen.

In Sevilla, Ill SpanjeHet aantal fietstochten steeg van minder dan 7.000 in 2006 naar meer dan 70.000 in 2011. In navolging van Nederlandse technieken heeft de stad veel parkeerplaatsen omgevormd tot verhoogde en gescheiden fietspaden.

Sevilla heeft nu een heel netwerk van fietspaden, waarbij de aanleg van de eerste 80 kilometer nog geen 20 miljoen euro kost.

De snelle uitbreiding van tijdelijke circulatieroutes over de hele wereld tijdens de pandemie laat zien dat Nederland misschien niet zo anders is dan we dachten. met een Politieke wil Natuurlijk kan elk land het volgende Nederland worden.