Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 doden en 7 gewonden bij aanrijding met vrachtwagen

De bestuurder is aangehouden. Zijn afslag van de weg is onverklaarbaar.

Geschreven artikel

Gepubliceerd

Update

Leer tijd: 1 minuut.

Blauwe zeilen bedekken de plek waar een vrachtwagen de dag ervoor barbecuedeelnemers omver reed, waarbij zes mensen om het leven kwamen, in Zuidjitzedijk, Nederland, op 28 augustus 2022.  (JEFFREY GROENEGEG / ANP MAG / AFP)

De uitgang van de weg is onverklaard. Volgens een nieuw rapport dat op zondag 28 augustus is gepubliceerd door een woordvoerder van de Nederlandse politie, zijn zaterdag zes doden en zeven gewonden gevallen bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Zuidzijdsedijk bij Rotterdam (Nederland). Een van de gewonden is zwaargewond, zei hij. Het eerste voorlopige rapport vermeldde zaterdagavond zeker twee doden.

Het voertuig ging kapot “Een groep mensen die een buurtbarbecue bijwoont.”Na het verlaten van de weg “Om onbekende reden”Dat heeft de politie zaterdagavond bekendgemaakt In een persbericht (Link in het Nederlands).

“We onderzoeken nog wat er is gebeurd.”Een politiewoordvoerder zei in eerste instantie een terreurroute uit te sluiten.

De 46-jarige bestuurder van het busje werd ter plekke aangehouden en ingesloten. Volgens de politie kwam hij uit Spanje. Zijn voertuig was geregistreerd in Spanje. Hij was ongedeerd, en “Niet onder invloed van alcohol”.

READ  Wordt Nederland de koper van Rembrandts meesterwerk "Standaard Beer"?