Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de toekomst van het merk in België?

Wat is de toekomst van het merk in België?

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor haar activiteiten in Nederland, meldt Het Financiële Docplot maandag. Maar wat gebeurt er met Scotch & Soda-winkels op Belgische bodem?

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd voor haar activiteiten in Nederland, meldt Het Financiële Docplot maandag.

De redenen voor dit faillissement waren volgens het bedrijf “ernstige cashflowproblemen” veroorzaakt door de sluiting van fabrieken tijdens de coronaviruspandemie, de energiecrisis en de daaropvolgende hoge inflatie.

“Scotch & Soda is de afgelopen jaren bijzonder hard gegroeid. Toen begon de coronapandemie. “Ondanks forse investeringen moesten gloednieuwe winkels sluiten vanwege hygiënebeperkingen of bijna geen klanten.

Er is een curator aangesteld om een ​​potentiële koper te vinden. Volgens hem hebben verschillende potentiële kopers al interesse getoond en zijn er gesprekken op gang gekomen, zegt hij dinsdag tegen Het Financiële Dagblad.

In deze onderzoeksperiode waren 32 Nederlandse winkels geopend.

In België heeft het twintig van de 260 winkels wereldwijd en 2.000 medewerkers.

De meer dan 200 buitenlandse vestigingen van het merk werden niet getroffen door het faillissement. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 2.000 mensen in dienst, waarvan 800 in Nederland, waar het hoofdkantoor van Scotch & Soda is gevestigd.

READ  In Nederland woedt de genadeloze strijd tussen ecologie en intensieve landbouw