Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De epidemie neemt toe in Nederland

Het land werd in het voorjaar relatief gered van de pest.

Het volledige herstel van de Govit-19-epidemie beperkt zich niet tot het noorden en België: in Nederland op dinsdag 4 augustus zijn de door het Koninklijk Instituut voor Volksgezondheid (RIVM) geïnformeerde statistieken alarmerend.

Nederland registreerde 2.588 nieuwe besmettingen per week, bijna een verdubbeling van de week ervoor (+ 95%). In dezelfde periode werden 6 sterfgevallen gemeld, werden 44 mensen in het ziekenhuis opgenomen en waren de statistieken hoog.

Naar acties op basis van regio?

Premier Mark Rutte zal donderdag een conferentie houden met zijn minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonke, waarin zij “Rapporteren over de algemene situatie, de situatie in sommige regio’s verdiepen en, indien nodig, aanvullende regionale steunmaatregelen aankondigen.“.

In tegenstelling tot Frankrijk of België – het aantal gevallen op sommige plaatsen neemt weer toe – heeft Nederland strikt genomen geen beperkende maatregelen opgelegd om de verspreiding van Covit-19 tegen te gaan.

Sinds de uitbraak heeft Nederland 55.470 Govt-19-infecties gemeld, waaronder 6.149 doden.

Blijf lezen over deze onderwerpen

READ  Koningin Máxima knaloranje om het nieuwe schooljaar af te trappen