Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air France-KLM: Nederland Greenspeace KLM

Air France


geplaatst op

Pixabay

Nieuwe helmen Air France-KLMGroene Vrede, Wie betwist Lelijk Opgevoed Naar KLM door Nederland (Air France-KLM team), zal het land voor de rechter dagen! In juni kondigde Nederland een lening aan van 3,4 miljard euro (2,4 miljard lening van 11 banken, 90% garantie van de Nederlandse overheid en een directe lening van ஒரு 1 miljard aan KLM). Aan het Nederlandse bedrijf om het ‘gezicht van de crisis’ van het coronavirus toe te staan.

Groene Vrede Het heeft korte acties ondernomen tegen de Nederlandse regering om “haar te dwingen haar herstelprogramma stop te zetten” vanwege het “gebrek aan weersomstandigheden”, zei de milieuorganisatie in een verklaring. “De regering verzuimt om harde afspraken te maken met KLM om de vervuiling te verminderen”, zegt Davy Sloch, klimaat- en energiedeskundige bij Greenpeace Nederland. “Dit herstelplan veroorzaakt een klimaatcrisis die in strijd is met de plicht van de Nederlandse overheid om haar burgers te beschermen”, stelt Sloch.

Lees meer – Air France-KLM: KLM verliest 10 miljoen per dag, loonstop!

Zonder verdere details te geven, wees KLM erop dat directe schuld op de staat gerelateerd is aan “de verplichtingen van het bedrijf in termen van duurzame groei”. Greenpeace, die volhoudt dat “KLM opereert zonder een solide klimaatactieplan”, wil vooral dat de overheid een limiet stelt aan de CO2-uitstoot voor het bedrijf, die “elk jaar” moet worden verlaagd.

Ze veroordeelt mevrouw Slock en betoogt dat vluchten van minder dan duizend kilometer moeten worden geannuleerd en zegt dat “duurzame luchtvaart niet zal worden bereikt door de trage maatregelen die momenteel van kracht zijn.” De regering heeft tot 1 oktober de tijd om met Greenspeace in gesprek te gaan om te zien of ze aan deze eisen voldoet, zei de ngo. Minister van Financiën Wobke Hookstra zei dat hij een mogelijk onderzoek verwelkomde, eraan toevoegend dat de Europese Commissie de steun al “zeer acceptabel” vond en dat de publieke omroep dit aan de NOS had verteld.

READ  Een nadere blik op Havatec's moderne benadering van mechanisatie in de tuinbouw

>> Lees ook – Coronavirus: Air France-KLM verliest 2,6 miljard euro in tweede kwartaal